İki yıl önce projesi hazırlanan, yatırım planındaki gecikmeler nedeniyle ertelenen  Akhisar Hükümet Binası inşaatı  TOKİ  tarafından  yapılması için karar verildi.TSK-Hava Kuvvetleri arazisinin ön tarafında ki  bölümünün İç İşleri Bakanlığı verilmesinden  sonra iki yıl gecikmeli olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından  Akhisar yeni Hükümet Binası projesi  ihalesi  gerçekleştirildi.

Şehrin tam merkezinde 1976 yılında  tek tip proje ile birçok ilçede yapılan Hükümet binalarından biride Akhisar da yapıldı. Örnek olarak  Saruhanlı da da aynı bina yapıldı. Nüfusu  4 kat olan Akhisar da da aynı bina yapıldı. Yıllarca Saruhanlı  Hükümet konağının birçok  bölümü boş olurken, Akhisar da  bir çok  kamu kuruluşu başka binalarda hizmet vermeye başladı.

İnşaatına başlanan Akhisar yeni hükümet binasının 500 günde bitmesi planlanıyor. 8.612.26 metre kare bir alan üzerinde bulunan yeni Akhisar Hükümet Binası  Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü, Tapu Müdürlükleri de aynı bina içinde bulunacak. (HALDUN AKYÜZ)