Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olarak anılan Thyateira antik kentine turist akını artan bir hızla devam ediyor. 

Kısa bir süre önce, Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde bekleyen onlarca otobüsten antik kente yürüyen turistler, şehrimize canlılık getirtti. Yeni Zelenda, Tayland, Papua Yeni Gine ve Endonezya’dan gelen turist kafileleri, tepe mezarı olarak anılan ören yerinde inceleme ziyaretinde bulundular.

Akhisar Belediyesi öncülüğünde İlk Tübitak ile başlatılan yüzey araştırma çalışmaları ardından Adnan Menderes Üniversitesi ile birlikte yürütülen antik kent kazı çalışmaları son hızla devam ederken, turist ziyaretlerindeki artış da sürüyor.

Akhisar turizm şehri olma yolunda… Bir süre önce yine Akhisar Belediyesi bünyesinde bir turizm komisyonu oluşturuldu. Komisyon marka şehir olma yolunda ilerleyen Akhisar’ ın tanıtımları ve faaliyetleri konusunda destek sağlıyor. Roma, Antalya, Çeşme ve İstanbul da gerçekleşen Thyateira Fotoğraf Sergileri ile de şehrimiz için beklenen ilgi oluşturuldu.

Türsab turist rehberleri ile bir süre önce şehrimizde toplanan ve şehrin tarihsel yapısı hakkında bilgi veren komisyon üyeleri,  turist sayısının artmasında yapılan tanıtım çalışmalarının etkilerini görmekten dolayı oldukça mutlu.

Marka Şehir Komisyonun’nda bulunan Mustafa Kuzucuk, İstemi Harta, Taner Baş, İsmail Kantarcıoğlu, Kefayettin Öz, Adem Göksügür, Cihat Yıldırım ve Aydın Aydar; uzun süredir elde ettikleri verileri işleyerek adım adım hayata geçirdiklerini ve bunun da meyvelerini almaya başlamanın turizm açısından umut verici bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

Akhisar ( Thyateira) tarihten gelen güçlü medeniyetleri, ticari metropol kimliği, hıristiyanlığın benimsediği yedi topluluktan biri olma gibi özellikleri ile turizmde kendinden söz ettirebilecek ayrıcalıklara sahip bir şehir. 

Marka şehir komisyonu; turizm canlılığı şehrimizde hissedilirken, Akhisar’ ın turizmde de marka şehirler  arasında yer alması konusunda çalışmalarına planlı bir şekilde devam edeceklerini belirttiler.