Akhisarpress.com - Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Noter huzurunda çekilen kura ile 71 Üniversite öğrencisine daha karşılıksız burs verecek. Eğitimi gören 54, ve yeni Üniversite hayatına yeni başlayan 71 öğrenci ile birlikte burs alan öğrenci sayısı 125 kişi oldu.

Akhisar 3. Noter Baş Katibi RumiÇomen’in denetiminde yapılan 71 öğrenci için yapılan kura çekimi ATSO Merkez binasında yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Başkan yardımcısı Ufuk Merde, yönetim kurulu üyesi Cemal Başyiğit, Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Meclis Başkan Vekili Yalçın Çatalcalı, Meclis Üyeleri İsmail Keskinoğlu, Abdullah Şekerci’nin de katıldığı kura çekimi 147 kişi arasından yapıldı. Tek Tek 147 ismin yazılı olan özel bir torbadan, toplantıya katılanlar ile birlikte basın mensupları da çekiliş yaptılar. Çekilen isimler herkesin duyacağı şekilde okundu, Noter Başkatibi tarafından zabıt altına alındı.

Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, “Odamızın imkanlarını zorlayarak karşılıksız 100 TL. verdiğimiz öğrenci sayısını 125 kişiye çıkardık. 338 öğrenci baş vurdu. Odamızın kriterlerine uygun 147 öğrenci tespit ettik. Hiçbir şaibenin söz konusu olmaması için kura işini Noter huzurunda yaptık. Göreve geldiğimiz kıs bir zaman olmasına rağmen bütçe imkanlarımızla geçtiğimiz ders yılında 100 kişiyi 125 kişiye çıkardık. İnşallah önümüzdeki ders yıllarında hem sayıyı hem de miktarı yükseltmeyi planlıyoruz.” Dedi.