14 milyon ağacıyla Türkiye zeytin başkenti Akhisar, Türkiye'nin 190 milyon ağaç sayısını 290 milyona çıkarmak için yeni bir proje hazırladı. 

Akhisar Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel düzenlenen ödül töreninde Borsa’ya en fazla işlem hacmi yapan firmalara plaketleri verildi. Manisa Valisi Ahmet Deniz, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya ile belediye başkanları, Oda ve Borsa başkanları ile üyelerin katıldığı törende konuşan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat “Akhisar’ın büyüyüp gelişmesinin tek nedeni kendi içimizdeki güç birliğidir. Akhisar zeytini denilince dünyanın en önemli markası olmak istiyoruz. İmkansızlıkların üstesinden tek tek gelen Akhisar, bunu başaracak” dedi.

BAŞARININ SIRRI AİLE OLMAK

Zeytin denince akla Akhisar’ın gelmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken Alhat, başarılarının sırrının Akhisar’daki ortak aile olma duygusu olduğunu açıkladı. Alhat “Akhisar bu yüzden zeytinin olduğu kadar bolluğun, adaletin, sağlığın, gururun da başkentidir” diye konuştu.

SORUNLARI TEK TEK AŞTIK

15 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayan Alhat, Akhisar’ın zeytinde en yüksek kaliteye ulaştıklarını, bu yolda ilerlerken tüm sorunları da tek tek aştıklarını belirtti. Amaçlarının zeytin ve zeytinyağı tüketimi artırmak olduğunu söyleyen Alhat “İlk olarak sofralık zeytindeki tuz oranını düşürdük, tüketimi artırdık. Marketlerdeki yüksek raf fiyatlarını vatandaşın ulaşabileceği fiyata dönüştürdük. 0.2 asit oranı ile zeytinyağının en kalitelisini üreterek, zeytindeki başarımızı zeytinyağımızla taçlandırdık” dedi.

KDV'DE İNDİRİMLE TÜRKİYE KAZANIR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin desteğiyle sofralık zeytinde primi hayata geçirdiklerini hatırlatan Alhat, üreticinin elini güçlendirmek, üretim ve tüketimi artırmak için yeni bir hedefleri daha olduğunu söyledi.  Bu yolda en önemli noktanın perakende satış fiyatında KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi olduğunu belirten Alhat şöyle devam etti:  “Bu indirim zeytin tüketimini yükseltecektir. Böylece vatandaş sağlıklı bir ürüne daha kolay ulaşacak, sektör şahlanacaktır. KDV’deki yüzde 7’lik indirim sadece üreticinin ve tüketicinin kazancı değil Türkiye’nin kazancı olacak. Kayıt dışı ekonominin de önüne geçilerek,Türkiye’nin uluslararası rekabette de büyük bir yol almasını sağlayacak”

15 YIL SONRASINI PLANLIYORUZ

Ekonomisi ile Türkiye'deki 30 ili geride bırakan Akhisar'ın, Türkiye'nin zeytin geleceğine yönelik 15 yıllık bir projeksiyonla baktığını ifade eden Alhat, "Türkiye'nin 15 yıl önce 90 milyon zeytini varken, seferberlikle bu 190 milyona çıktı. Şimdi yeni bir seferberlik zamanı. Bozuk orman alanlarına zeytin dikimiyle bu sayıyıyı 290 milyona çıkarabiliriz. Bu konuda Akhisar'ın pilot bölge olması için bakanlığımıza başvurduk" dedi.

Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesi için de ayrıca bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Alhat,  Kırkağaç’ta gıda organize ihtisas sanayi bölgesi kurulması için de girişimde bulunduklarını belirtti. Alhat tüm bu hedeflerin hayata geçmesiyle Akhisar'ın  Dünya Ligi’nde adını en üst sıralara yazdıracağını söyledi.  Gecede Borsa’ya en fazla işlem hacmi yaptıran firmalara da ödülleri verildi. Ödül alan firmalar şöyle: Keskinoğlu, Hikmet Gıda, Alhatoğlu Zeytinyağ, Güngör Zeytincilik, Ünlü Tarım, Karabulut Pamuk, Toprak Zeytin Zeytinyağı, Öztürk Sarrafiye, Zer Salça Konserve, Çelenlioğlu Gıda, Erdem Zeytinyağı, Mustafa Yemen Zeytincilik, Kurtuluş Yağ, Metin Eser Zeytincilik, Nesa Erbek Zeytincilik, Meridyen Gıda, Yıldırım Gıda, Tosun Gıda, Gintaş Tarım, Öncü Zeytincilik, Gizem Yağ, Belenlioğlu Zeytincilik, Sunma Zeytincilik, Hasan Hüseyin Tahtalı'ya ödülleri geceye katılan Manisa Valisi Ahmet Deniz ve protokol tarafından verildi.