Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Başhekimi Op.Dr. Erol Karaca, SSK Lojmanlarının yıkılması ile ilgili basın basın bildirisi yayınladı.

Yayınlanan basın bildirisinde Op Dr. Karaca ”Bilindiği üzere 2005 yılında SSK Hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredilmiş ve bu doğrultuda 2007 yılında Akhisar ilçemizdeki SSK Hastanesi ile Devlet Hastanesi birleştirilmiştir. Şehir merkezindeki Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksindeki SSK lojmanlarının devri, hukuki anlamda sorun oluşturmuş ve yargıya intikal ettirilmiştir.

2011 yılı içinde Hastane idaremiz tarafından lojmanların deprem açısından etütleri yapılmış ve yıkım kararı çıkmıştır. Ardından Kaymakamlık Makamınca tahliye kararı alınmış ve lojmanlar 2012 yılı başında boşaltılmıştır. Yapılan girişimler sonucu Sosyal Güvenlik Kurumuna (Eski SSK) ait lojmanlar Manisa SGK İl Müdürlüğü aracılığıyla yıkılmış olup, bu alan Hastanemiz Kirazoğlu Kampusüne kazandırılmıştır. Bu sayede yeni yapılan ve 2013 yılı başlarında hizmete açılması planlanan 200 yataklı hizmet binasının çevresi rahatlatılmıştır.

Bu vesileyle söz konusu lojmanların yıkımında, SGK Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak, konunun kısa sürede çözülmesine katkıda bulunan ve hastaların daha rahat bir ortamda hizmet almalarını sağlayan Manisa Milletvekilimiz Sayın Uğur Aydemir’e , tahliye kararında etkili olan ve her aşamada desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Kamil Köten’e , sorunu kendi sorunuymuşçasına üstlenerek yıkım kararı alımında etkili olan SGK Manisa İl Müdürü Sayın Murat Saygı’ya ve Müdür Yardımcısı Sayın İbrahim Topçu’ya Devlet Hastanemiz ve Akhisar halkı adına teşekkür eder, Akhisar ve bölge halkına hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.