Akhisarpress.com - Manisa Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odasının 25 Mayıs’ta yapılan seçimlerinden sonra Akhisar temsilciliğine yapılan seçimler sonunda Şerif Şen seçilirken, Mümin Cambaz ve Tuna Akın’da yardımcı olarak seçildiler.

Akhisar S.M.M.M temsilcisi Şerif Şen ve yönetim kurulu yeni yönetimi basına tanıtmak amaçlı Rokka Restaurantta kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında Akhisar Verdi Dairesi Müdürü Hasan Anamas ve SGK Müdürü Ayfer Öztürk’ü ziyaret gerçekleştirdi.

Burada açıklama yapan Şen, çalışma arkadaşlarım Mümin Cambaz ve Tuna Akın ile uyum içersinde çalışacağız. Manisa S.M.M. Odasının ilgili kurullarından Haksız Rekabet Kurulunda Akhisar dan S.M.M.M Engin Akyüz (Kurul Başkanı Olarak), Temel Eğitim Staj Merkezi (TESMER) kurulunda S.M.M.M Bilal Özükırmızı meslektaşımız görev yapacaktır.

Akhisar temsilciliği olarak kurullarda görev yapacak meslektaşlarımıza başarılar dilerim. Haksız rekabet kurallarına, meslek ahlak kurallarına ve meslek etiğine uygun davranış içinde Olan tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede duracağız. Meslek bilincinin yerleşmesi, meslek Kurallarının uygulanması için Akhisar temsilciliği olarak etkin ve aynı zamanda yetkin Olacağız ve Manisa S.M.M.M. Odası olunan ile göreve gelmiş bulunmaktayım.3 yıl boyunca Temsilcilik görevimde yardımcılarım ile beraber çalışacağız. Meslek mensuplarımızın istek, talep, şikâyet ve sorunlarını ilgili kurullarımız ile birlikte çözeceğiz.

Meslek mensupları olarak,

Şerif Şen;”Meslek içi eğitimleri önemseyen, büro standartlarına uyan, nitelikli elaman çalıştıran, meslek ahlakını dikkate alan, ücret dışında para tahsilâtı ile uğraşmayan, kapasitesinin üstünde iş almayan ekonomiye katkı sağlayan kişilerden olmalıyız. İşverenlere ekonomik ve krize bağlanan nedenleri önde sürerek ücret belirleme ve ödeme konularını zorlayarak haksız rekabet yaratmalarına izin vermemeliyiz. İşverenlerin aldıkları hizmetin niteliği ve kapsamı hakkında tam bilgi sahibi olmadıkları ve bu yönde yeterince bilgilendirilmedikleri için de haksız rekabet içine girmelerine engel olmalıyız. İdari uygulamalar bağlamında ilk iş olarak haksız rekabetin eksenini oluşturan iş ve müşteri devirleri konusunda devir teslim tutanaklarına yeni şekliyle işlerlik kazandırılması ve bunların ön görülen sürelerde meslek odalarına bildirilmesi esaslarına uyulması gerekmektedir. Meslek mensuplarımız, Muhasebe Etik standartlara ve ahlaki davranış kurallarına uymak zorundadır. Meslek mensubu, dürüstlüğe, tarafsızlığa, mesleki yeterlilik ve özene, gizliliğe, mevcut yasa ve yönetmeliklere uymasını ve mesleğin itibarını zedeleyici her türlü davranıştan kaçınmasını ifade eden mesleki davranışlarına uymak zorundadır. Akhisarlı meslek mensuplarına bizlere verdikleri destek nedeni ile kurullar adına teşekkür eder, işlerinde başarılar diler, Saygılar sunarım” dedi.