Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer (27), Akhisar'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Askeri uçakla Akhisar Hava Meydan Komutanlığına getirilen şehit Denizer'in naaşı, cenaze törenine kadar Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi morgunda tutuldu.

Baba Tahsin Denizer, anne Ayşe Dudu, abla Sema, kız kardeş Emine Denizer, helallik için Efendi Mahallesi'ne getirilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer'in tabutuna sarıldı.

Şehiz Denizer'in naaşı daha sonra cenaze töreni için Söğütlü Camisi'ne getirildi. 

Törene, Denizer'in yakınları ile Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Akhisar Büyükşehir Koordinatörü Doğan Ensivri, askerler, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA TEPKİ

Şehit Uzman Çavuş Serdar Denizer’in tabutunun başına gelen amca Hüseyin Denizer, Şehidin resmini eline alarak; “Bunun sorumluları kimler? Kim bunun hesabını verecek? Soruyorum Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza?” dedi. Askerlerin müdahalesi ile amca Hüseyin Denizer, uyarıldı.

Denizer'in cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Akhisar Şehitliği'ne götürüldü.

DEDE, BABA VE AMCA TABUTU OMUZLADI, SİLAH ARKADAŞI DEFNETTİ

Serdar Denizer’in bayrağa sarılı tabutu Akhisar Şehir Mezarlığındaki Şehitliğe askerlerin omuzlarında girdi. Dede, Babası, Amcası ve bazı yakınları tabutu 20 metre kadar taşıdıktan sonra tekrardan askerlere teslim ettiler. Askerler özel hazırlanmış katafalka tabutu bıraktılar. Komutla üzerindeki Türk Bayrağı çıkarıldı. Amcası ve Diyarbakır’dan gelen silah arkadaşları toprağa verilirken, bir manga asker saygı atışında bulundu. Jet uçakları toprağa verilirken şehitliğin üzerinden uçtular.

Dedesi, Babası, silah arkadaşları ve yakınları şehit Serdar Denizer mezarına toprak attılar. 


AİLELER FENALAŞTI

Defil işleminin ardından taziyeleri kabul eden şehit yakınları ayakta durmakta zorluk çekti. Daha fazla dayanamayan anne Ayşe hanım askerlerin ve 112 ekiplerin yardımıyla askeri araç ile eve götürüldü.

Sur ilçesindeki operasyonlarda, dün teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 6 asker yaralanmış, hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.


Video yükleniyor...