Akhisarpress.com - Akhisar Protokolü 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevini ziyaret ederek, yaşlılar ile birlikte yemeğe katıldı.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten , Belediye Başkanı Belediye Başkanı Salih Hızlı, Garnizon Komutanı Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Akhisar Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Sebahattin Bolat, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Suudi Arslan’ın katıldığı programda konuşan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten sadece belirli günlerde değil fırsat buldukça Huzurevini ziyaret ettiklerini belirtti.

Köten "Herkezin 18-24 Mart yaşlılar haftasını tebrik ediyorum. Biz sizleri sadece yaşlılar haftasında gelip gününüzü kutlayanlardan değiliz. Burada bulunanlar Belediye Başkanımız başta olmak üzere fırsat buldukça geliyoruz. Biz sizleri şöyle görüyoruz. Sizler bizim anne babamız ninemiz dedemizsiniz. Sizleri kendi anne babamızdan dede ninemizden ayrı görmüyoruz. Sizler elleri öpülesi insanlarsınız. Bizim her zaman sizlerin tecrübesinden bilgisinden faydalanmamız gerekir.

Yaşlılarımızın bilgi ve tecrübeleri çok çok değerli hem bugüne hem de geleceğe ışık tutan çok değerli kaynaklar. Yaşlılarına saygı göstermeyen toplumların geleceği parlak değildir. Biz Türk Milleti olarak öyle bir kültüre sahibiz ki büyüklerine saygı gösteren onların elini öpen. El öpme geleneği birçok millette yoktur. Gördüklerinde hayretle bakıyorlar. Alna götürme geleneği "Başımızın üstünde yeriniz var" demektir. İlimizde de yaşlılarımıza karşı her zaman hürmet gösteriyoruz. Bizim dinimizde şu var anne ve babanıza öf bile demeyiniz.

Bizler sizleri her zaman kendi anne ve babamızdan ayırt etmiyoruz. Sizleri seviyoruz. sizleri sayıyoruz. Sizlerin en ufak bir problemi bizim sıkıntımız demektir. Burada Belediye Başkanımız ve Huzurevi Müdürü ile çalışanları sizin için çok güzel bir ortam sağlıyorlar. En ufak bir problem olsa onun izlenimini alırız." dedi.

Protokol üyeleri huzurevi sakinlerini odalarında tek tek ziyaret edip ellerini öperek hediyeler vermesiyle program sona erdi.