Akhisar'da sabah saatlerinde etkili olan karla karışık yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saat 06.00 sularında başlayan kar yağışı öğleden sonra yağmura döndü. Sağnak yağmur sokaklarda su birikintisine neden olurken tarlaları ise su bastı. Öte yandan Meteoroloji yurdun genelinde  karla karışık yağmur yağışının devam edeceğini bildirdi. 

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada ise yağışın yanı sıra zirai don olayının gerçekleşeceği de belirtildi.

Açıklamada, "Bölgemiz (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın) Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisindedir. Halihazırda hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 °C altındadır. 
Soğuk hava kütlesinin hafta sonuna kadar  bölgemizde etkili olacağı, özellikle geceleri hava sıcaklığının azalmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin 5 ila 8 °C altında seyredeceği; bu sebeple, kıyı kesimlerde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yükseklerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir.


Bölgemizde görülen yağmur ve kar yağışından sonra oluşacak soğumadan dolayı, özellikle kara ulaşımında buzlanmaya; zirai faaliyetlerini sürdüren üreticilerimiz açısından da kuvvetli don olayına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Başlama – Bitiş Zamanı:
18.01.2016 18:00 – 22.01.2016 11:00 TSİ
Zirai Don Sınıflandırması
(2 m. yükseklikte kapalı siper içi sıcaklığına göre)

Hafif Don        : 0 °C ila -2.2 °C,
Orta Kuvvette Don    : -2.2 °C ila -4.4 °C
Kuvvetli Don        : -4.4 °C’ den daha düşük.