Akhisar yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Akhisar Kaymakamı Sabit KAYA, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan GÖKBUNAR, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet ÇETİN, Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Rana KİBAR, Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kadir AY, İlçe Emniyet Müdürü Sayım BAŞARAN, MCBÜ Fen bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Kamil ŞİRİN, DEFAM müdürü Prof.Dr. Süleyman KOÇAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin OKTAY,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILINÇ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali ERDAYIOĞLU, Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA, Akhisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali ÇINARLI, Organize Sanayi Müdürü Mete DEMİR, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tebrik mesajlarının okunmasıyla mezuniyet törenine geçildi. Akhisar Meslek Yüksekokulu mezunları adına 20. Dönem okul birincisi Pazarlama Programı öğrencisi Ethem TEKİN ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu mezunlarına adına 44. Dönem okul birincisi Ayşe ÇAKIRCA okullarını derece ile bitirmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söylerken; bu başarının elde edilmesinde kendilerine destek olan öğretim elemanlarına, ailelerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Akhisar Meslek Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Kadir AY, Ailelerinin gözbebeği, 139 öğrencimizi mezun etmek ve onların mezuniyet sevincini paylaştıklarını, 30. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız üniversitemizin, ülkemizin ve bölgemizin köklü üniversiteleri arasında yerini aldığını söyledi. Mezunlara “Bu tecrübe ve birikimin verdiği güvenle yetiştirdiğimiz sevgili mezunlarımız, bugün gurur gününüz olduğu kadar ayrılık gününüz de. Hepiniz ayrı ayrı yerlere gideceksiniz. İşinizi severek yapın, insanları ve mesleğinizi sevin. Başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun. Sizlerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bayrak ve memleket sevdalısı olduğunuzdan hiç şüphemiz yoktur. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ülkemizin her açıdan yükselişi sizlerin katkısı ile olacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık, kısmetiniz bol, başarılarınız daim olsun” dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Rana Kibar, “1999 yılında araştırma görevlisi olarak katıldığım MCBÜ ailesinde bugün burada olmaktan onur duyuyorum. Bu göreve atandığım andan itibaren her daim yanımızda olan ve okulumuzdan desteğini eksik etmeyen Rektörümüz Prof.Dr Ahmet ATAÇ’a, Akhisar Kaymakamı Sabit KAYA’ya ve mezuniyet törenimize katkıda bulunan Akhisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali ÇINARLI’ya teşekkür ederim. Sevgili Öğrenciler; ülkemizde ve dünyada tek olan böylesine seçkin bir okuldan “Tütün Teknolojisi Mühendisi” unvanı ile mezun olarak hayata atılmanın verdiği gurur ve güven duygusunu hiç kaybetmeyin. Her başarı sabır ve disiplinle çalışmayı gerektirdiği kadar, başta aileniz olmak üzere hocalarınız ve çalışma arkadaşlarınızdan oluşan bir ekip çalışmasını ve dayanışmasını gerektirir. Ekip olmak ilk olarak sevgi ve saygıyı, sonrasında hoşgörüyü, tevazuyu, vefayı ve erdemli olmayı gerektirir. Bu hasletlerle yola çıktığınızda içinde bulunduğunuz her ortamda ve görevde başarılı olacağınıza inanın. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Yolunuz ve bahtınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan GÖKBUNAR, fikri hür vicdanı hür irfanı hür öğrenciler yetiştirmek için çalışan öğretim üyelerine ve öğrenci velileri ile tüm katılımcılara teşekkür etti.  “Sevgili öğrencilerim hayat bir kitap gibidir, bugün yeni bir sayfa açıyorsunuz. İnsanlığa ve ülkemize önemli değerler katmak için çok çalışmanız gerekir. Kendinizi devamlı yenilemeli ve kariyer yolculuğunuzda haritanızı belirlerken Hz. Mevlana ve Yunus Emre gibi bilge insanlarımızın sözlerini çok dikkatli düşünmeli ve hayatınızda da irdelemelisiniz. Tüm mezunlarımıza başarılar dilerim” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan GÖKBUNAR tarafından, mezuniyet törenine olan katkılardan dolayı Akhisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali ÇINARLI’ya;  Manisa Celal Bayar Üniversitesinin 30. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 20 yıl özverili çalışmaları ile üniversitemize ve öğrencilerimize değer katan Prof.Dr. Altay Uğur GÜL, Prof.Dr. Meltem SESLİ, Prof.Dr. Emine ALÇITEPE, Dr.Öğr.Üyesi Funda F. GENÇLER, Dr.Öğr.Üyesi Serdar ERATAK, Dr.Öğr.Üyesi Fadim YEMİŞ’e plaket takdim edildi. Ardından okullarını ve bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesine geçildi.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Ayşe ÇAKIRCA ve Akhisar Meslek Yüksekokulu birincisi Ethem TEKİN nin birincilik kütüğüne plaketlerini çakmalarının ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi.  

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni tüm mezunlara öğretim elemanları tarafından temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma töreni ile sonlandırıldı.