S.S. Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Recep Kalın ve yönetim kurulu üyeleri Yeni Belediye önünde Şehitler için Mevlid-i Şerif ve gün boyu lokma döktürdü. Düzenlenen törende Akhisar Mermerciler Kooperatifi Yönetim kurulu üyesi Erdoğan Akkuzu, tarafından Akhisar belediye başkanı Salih Hızlı'ya Akhisar Üniversitesi (Fakültesi) için 100 bin TL bağış çekini verdi. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ateş, İlçe Emniyet Müdürlüğüne Fort Tourneo araçı Emniyet Müdürü vekili Komser Caner Aker'e araçın anahtarlarını teslim etti. Ülkemizi Brezilya'da Grekoromen dalında dünya şampiyonu olan Akhisarlı güreşçimiz Ali Cengiz'e 376 metrekare arsa bağışı Yönetim kurulu Üyesi Mehmet Ateş ve Akhisar Mal Müdürü Tahsin Ersoy tarafından erildi.

Bülent Özdemir'in sunuculuğu yaptığı tören saat 12.00'de Sultan Cami İmam hatibi Ahmet Ersöz'ün Mevlid-i Şerif Tilavetini okumasıyla başladı. Daha sonra İlçe Müftüsü Yusuf Eviş'in dua'sından sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Mermerciler Kooperatifi Başkan adına İdris Arslan, okudu.

 İdris Arslan;" Akhisar Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi olarak şehitlerimiz için mevlid-i şerif ve lokma dökümü hayrımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Başta şehit ailelerine ve gazilerimize Allah’tan sabır diliyoruz ve burada bulunan tüm davetlilerimizden Allah razı olsun. Siz halkımıza da Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi olarak sağlık, huzur diliyoruz. Saygı değer Akhisarlılar Akhisar'ımızın dağlarında 1000 (bin)yıl yetecek mermer rezervleri bulunmakta. Şu anda 110 maden ocağı ruhsatı var 15'i faal çalışıyor. Bir günde bu ocaklarda 75 tır blok mermer çıkarılmakta. S.S Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi faaliyete geçtiğinde en azından 25 tır blok mermer sitemizde işlenecektir.Ve bu vesile ile sitemizde 45 engelli, 300 bayan olmak üzere toplam 1045 kardeşimize iş imkanı sağlanacaktır.Bundan dolayı çok büyük mutluluk duymaktayız. Bunun yanı sıra bizim tüm çalışmalarımız daha güzel bir Akhisar için. S.S Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi  yönetimi olarak Akhisar'a İz bırakmak için Celal Bayar Üniversitesine bağlı olacak fakülte için 100 bin  lira bağış yaptık bundan dolayı da çok gururluyuz.Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin Akhisar'a İz bırak bağış kampanyası gerçekten çok başarılı bir proje emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz.Tüm Akhisarlılar olarak esnafımız,iş adamlarımız ve tüm STK'ları hep birlikte bu kampanyayı destekleyip Akhisar için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Akhisar çok iyi şeyleri hak ediyor.Çok güzel ve gurur duyacağımız  bir nesil bırakacağız arkamızda. Sizlerin aracılığı ile 2016 Dünya Grekoromen şampiyonu güreşçimiz Ali Cengiz Kardeşimize, kendisini bu kadar güzel yetiştiren ailesine ve başarısında çok büyük emeği olan hocalarını canı yürekten kutluyoruz. Kooperatif yönetim kurulu olarak  376 metrekare arsa hediye etmekten onur duyduk. Kardeşimizin daha nice büyük başarılara imza atacağına eminiz. Bunun yanı sıra Akhisar Emniyet Müdürlüğümüze Ford Tourneo Model araç hediye edip bir katkı sağlayabildiğimiz içinde son derece mutluyuz. Var Olunuz Birlik Olunuz diyerek sözlerini tamamladı.

Törende konuşan Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı;" Bugün burada bir araya gelmemizde vesile olan Mermerciler Kooperatifimize çok teşekkür ediyorum. Sevgili Akhisarlılar hep birlikte her zaman ifade ettiğimiz gibi kadim bir şehir de yaşıyoruz, çok yönlü bir şehirde yaşıyoruz. Buradaki bu zenginlik gördüğümüz tablo bu ifade ediyor zaten. Akhisar’da çok önemli planlamalar yaptık. Akhisar’ımızı hiçbir yönde eksik bırakmadan yarınlara taşımaya çalışıyoruz çevre yolarımız, demir yolarımız, göletlerimiz, barajlarımız, hastanelerimiz, spor alanlarımız bir hasa bir şehirde olması gereken çağdaş modern bir şehirde olması gereken her şeye sahibiz inşallah bunları inşa etmeye de  devam ediyoruz. En önemli projelerimizden bir tanesi de üniversitemizdi inşallah hep birlikte bütün Akhisarlı olarak bunu da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda mermerciler odamız 100 Bin liralık Bağışı gerçekten çok önemli teşekkür etmek istiyorum. Bu güne kadar emeği geçen tüm bağış yapan herkese teşekkür etmek istiyorum inşallah biz üniversiteyi de bitirerek Akhisar’ımızı yarınlarımıza bir sonraki nesillere de bu şekilde çok sağlam bir sekide taşıyacağız . Organize sanayi bölgelerimiz devam ediyor  2 tane organize sanayi bölgemiz var Akhisar bütün dinamikleriyle birlikte hayata ve ayakta bize bu şehir’i yaşayanlar olarak bu şehre sahip çıkarak yarınlara taşımaya çalışıyoruz. Hepinize özellikle mermerciler Kooperatifine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan Akhisar kaymakamı Kaan Peker;"Şehitlerimizin ruhuna olmak üzere hediye edilen bir hayır merasiminde bir araya geldik. Bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla minnetle anıyoruz. Evet konumuz ne olursa olsun bize emanet eden bu kutsal vatan topraklarımız en iyi şekilde gelecek nesillere aktarılması kendimizi pişirmemiz dertlenmemiz gerekiyor. Mermerciler yapı sitesi bugün bunu yapıyor üretimde bulunuyor, istidama katkıda bulunuyor. Fakat bununla da kalıyor bu ilçenin derdine emniyet hizmetlerini daha iyi yürütüle bilmesi için araç takviyesine yine öteden beri bir üniversite derdimiz var bunun hayata geçire bilmesi için ciddi bir takviye bugün  yine bu etkinlikte kendileri biraz önce  bize tevdi’ye ettiler kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Konumuz ne olursa olsun örneğin sporcu Ali Cengiz, kardeşimiz bayrağımızı en yükseklerde dalgalandıra bilmek için üzerine düşen görevi ziyadesiyle yaptı. bundan sonraki sporculuk yaşantısında aynı başarıları kendisinden bekliyoruz. Tekrar ben bu katkının çok önemli olduğunu bu şehirde yaşayan ama gerçek kişiler ama sivil toplum kuruluşları ama özel faaliyet gösteren şirketlerimiz konumu ne olursa olsun özen dilici teşvik edici olmasını diliyorum arkasından bir kar oyu gibi büyümek suretiyle kısa süre içinde  kıza süre içinde hayata gecesini diliyorum" dedi. 

TBMM TİK Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir;" Akhisar’ımız kendine yakışanı fazlasıyla yapıyor. Mermerciler Kooperatifine teşekkür ediyorum, bu güzelliklerin bundan sonra ki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum. Emniyetimize verilen araçla vatandaşlarımızın daha huzurlu yaşamasını, vatandaşlarımızın başları sıkıştığında daha hızlı yanlarında olacaklarından eminim. Ülkemiz için şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin emniyet güçleriyle beraber olduğu sürece aşamayacağı hiçbir terör örgütü yoktur. Akhisar her şeyin ilkini başaran bir ilçemiz. Akhisar Belediyespor’umuz Süper Lig’de ve bunun yanında birde Grekoromen Dünya Şampiyonu Ali Cengiz kardeşimizi çıkardık. Değerli güreş hocalarımıza nice Ali Cengizler yetiştirmesini temenni ediyorum. Mermerciler Kooperatifimiz güzel bir olay başlattı. Diğer oda başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum, Üniversite derneğinde çok az bir borcumuz kaldı. Bu borcumuz 3 lira, 5 lira ile kapanmaz. Oda başkanlarımız bu olaya el atmak zorunda, bu dernekte paramız biriksin, borçlarımızı ödeyelim. Fakülte binasının inşaatını bir an önce bitirelim ve burada Üniversiteli öğrencilerimizi hep birlikte ağırlayalım.

MHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay; "Mermerciler kooperatifine Şehitlerimiz için ve Dünya Şampiyonu kardeşimize ödülünü takdim etmesi ve emniyet teşkilatımıza bir araçla katkıda bulunması çok önemli bir davranış. Bu aracın takdimi devlet ve millet iş birliğinin güzel bir numunesidir. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken emniyet güçlerimize başarı dilek ve dualarımızı iletiyoruz" dedi.

Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, MHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Mete Demir, Emniyet Müdür vekili Caner Aker, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Özdemir, Siyasi Parti İlçe başkanları ve yöneticileri, Esnaf Oda başkanları, dernekler, Dünya Şampiyonu Güreşçi Ali Cengiz ve Akhisarlı vatandaşlar katıldı.