Akhisarpress.com

Akhisar Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilçe Temsilcisi Rıza Bahar; Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Sebahattin Umutlu, Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Ümit Eraslan ile H.İbrahim Şahin,Mehmet Şahin ve Yüksel Işık’ın katılımıyla Akhisar Huzurevini ziyaret ederek, orada bulunan yaşlılarımızın Kurban Bayramını kutlayıp sohbet ettiler.”

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan; Hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı ve Huzur Evi faaliyetleri, İlçede yeni açılan çocuk evleri ile ilgili ve de yapmayı düşündükleri projeler ile ilgili bilgi verdi.

Rıza Bahar;Yüzyıllar öncesine dayanan kültürümüz ve geleneğimiz gereği yaşlılarımıza hürmet, ibadet derecesinde kabul edilmektedir. Geçmişin yokluk, sefalet ve türlü zorluklarını yaşayarak, bizi bugünlere taşıyan yaşlılarımızı, hayatın ağır yükü altında yorulmuş büyüklerimizi, ömürlerinin son baharında rahat ettirmek, onlara huzurlu ortamlar oluşturmak, toplumumuz ve devletimiz adına tarihsel bir sorumluluktur.

Maalesef, Tarihsel köklerimiz ve inançlarımızdan uzaklaştıkça, toplumumuzda yaşlılarımıza yönelik olumsuz tutum ve davranışlar yaşanır, ailesinden kopartılan, sokağa terk edilen, ya da aile içinde huzur ortamı bulamadığı için kendisi ayrılan vakalara daha sık rastlanır olmuştur.

Bir toplumun geleceği açısından tehlikeli bir süreç olan bu sosyal yaranın tedavisi için, millet olarak bizi biz yapan değerlerimize daha fazla sahip çıkmamız zaruridir. Yeni nesilleri batının bireyselliği ön planda tutan bencil kültüründen korumak ve tarihsel değerlerimiz ile genç kuşak arasında köprü kurmak adına eğitsel, kültürel ve sosyal projeler geliştirilmelidir. Dedi…

Bahar , Burada bulunan tüm yaşlılarımızın Kurban Bayramlarını kutluyor, saadet ve huzur dolu ömürler diliyorum.Ayrıca bu vesile ile türlü zorluklara fedakarca göğüs geren sosyal hizmet çalışanlarımızın Bayramını tebrik eder,sorunlarının çözümü için her koşulda mücadelesini sürdüreceğinin bilinmesini istiyoruz."dedi.

Aile ve Sosyal İşler İlçe Müdürü Suudi Arslan; Bu anlamlı günde yaşlılarımızı ve bizleri hatırlayıp geldiğiniz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz diyerek memnuniyetini dile getirdi ve Memur-Sen yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.