20 gündem maddesinin bulunduğu 7 Nisan 2016 Perşembe günü yapılan olağan Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi bugün yapıldı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında toplanan meclise Zafer Aşkın’ın grup başkanlığını yaptığı AK Parti, Aydın Coşkun’un grup başkanlığı yaptığı CHP ve Halil Aktaş’ın grup başkanlığında meclis üyeleri tam kadro katıldı.

Gündemin ilk maddesinde komisyondan gelen Bosna Gezisi ile ilgili maddeyi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpabıyık okudu. Plan Bütçe, İmar, Kanun Nizam, Sağlık Komisyonlarında alınan karar; “Belediyemiz 7 Nisan 2016 günü yapılan Nisan ayı meclis toplantısında 557.Geleneksel Ayvaz Dede etkinlikleri çerçevesinde Bosna Hersek Gezisi ile ilgili talep komisyonlara havale edilmiş, komisyonlar 11 Nisan 2016 günü saat 10.00’da yapılan toplantıda Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve 10 mahalle muhtarının katılımların, katılımcıların giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasına komisyonca oy birliği ile kabul edilmiştir” meclis sunuldu ve yine karar oy birliği ile meclisten geçti.

2. birleşim eğelen ikinci madde ise Mahalle Konağının Halk Sağlığına kiralanması geldi. Yine Yazı İşleri Müdürü Erpalabıyık’ın okuduğu ve Plan Bütçe, İmar, Kanun Nizam, Sağlık Komisyonlarından gelen karar; “mülkiyeti belediyemize ait Ulucami Mahallesi 280 sokak 1 numarada bulunan belediye hizmet alanı olarak ayrılan yerde yapılan Mahalle Konağı’nın Manisa Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Halk Sağlığı Hizmetlerinde kullanılmak üzere adı geçen yerin 5 yıl süre ile aylık 15 Bin TL’den 5393 sayılı yasanın 17.maddesinin e bendi gereğince Manisa Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilmesine oy birliği ile karar verildi” meclise sunuldu ve oy birliği ile meclisten geçti.

3. madde de ise CHP Grubu’nun sunduğu Akhisar ilçesi pazarcılar odasının talepleri üzerine Pazar yerlerinin sorunlarının ve eksikliklerin çözümü için bir komisyon kurulması teklifi oy birliği ile Sağlık Komisyonuna havalesi yapıldı.