İki adayın yarıştığı Akhisar Belediyesi Kent Konseyi başkanlık seçimini Gökçeahmet Mahallesi muhtarı Mustafa Özdemir kazandı. 

Akhisar Belediyesi meclis salonunda yapılan seçim öncesi Kent konseyi genel sekreteri Umut Ak’ın bilgilendirme yaptı. Divan kurulu başkanlığına Eğitim-Sen Akhisar Temsilcisi Engin Şengül, divan üyeliğine Kurtulmuş Muhtarı Mehmet Eren ve Beyaz Yunus Derneği adına Orhan Ejder seçildi. 

İki aday Hasan Ali Men ve Mustafa Özdemir’in kendilerini tanıtan konuşmaları yaptıktan sonra seçime geçildi. 

88 delegenin oy kullandığı ilk turda Mustafa Özdemir 51 oy, Hasan Ali Men 32 oy aldı. 

HASAN ALİ MEN İKİNCİ TURDA ÇEKİLDİ

Divan başkanı Engin Şengül’ün ikinci tur için hazırlıkları sırasında kürsüye çıkan aday Hasan Ali Men, mikrofonu alarak “seçimi kazanan Mustafa kardeşimizi tebrik ediyorum. İkinci tura gitmeye gerek kalmamıştır” diyerek çekildiğini açıkladı. 

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden Kent Konseyi yeni başkanı Mustafa Özdemir, birlik ve beraberlik mesajı vererek hep birlikte yürütme kurulu ve delegelerimizle daha iyi bir Akhisar için çalışacaklarını ifade etti.

Eski kent konseyi başkanı Hüsnü Kahraman’ın istifası sonrası yapılan kent konseyinde yeni başkan olarak seçilen Mustafa Özdemir, genel kurula kadar 1 yıl süreyle görev yapacak.

EKOLOJİ ÇEVRE VE TARIM MECLİSİ KURULUYOR

Seçim sonrası divan başkanına Ragıpbey Mahallesi muhtarı Özlem Özcan, çevre meclisi kurulması önergesi ve bu önergeye yürütme kurulu sözcüsü Kemalettin Pehlivan tarafından önergenin genişletilerek “ekoloji çevre ve tarım meclisi” olarak yapılması teklifinde bulundu. Önerge alkışlar eşliğinde oy birliği ile kabul edildi.