Akhisarpress.com - Akhisar'a iki yıl önce İzmir Eski Foça Kaymakamlığından atanan ve iki yıldır Akhisar'da Kaymakamlık görevini sürdüren Kamil Köten'in tayinin çıktığı belirtildi.

Muğla Vali Yardımcılğına atandığı belirtilen Kaymakam Köten'in yerine Akhisar Kaymakamlığı için ise İzmir Bayraklı İlçe Kaymakamı Kaan Peker'in atandığı öğrenildi. Akhisar Kaymakamı Kamil Köten Akhisarpress.com muhabirine yaptığı açıklamada; Akhisar’a geldiğim sürede vatandaşlarımız ile birlikte iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Sonuçta bizim işimiz devlet memurluğu görev nerede verilirse gitmemiz gerekiyor. Yeni gelecek arkadaşı da tanıyorum. Akhisar için hayırlı olsun onun da aynı şekilde en iyi şekilde Akhisar için görevini sürdüreceğini inanıyorum” diye konuşan Köten, görev değişikliğinin bayram sonrasında yapılacağını da sözlerine ekledi.

Akhisar'ın yeni Kaymakamı Kaan Peker kimdir; 1965 yılında Malatya doğmuş olup, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Ülkemizin değişik il ve ilçelerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008 Yılı Ağustos ayından itibaren Bayraklı Kaymakamı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.