Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü ile Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında “kendi işini kurmak isteyenlere” yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenecektir.

Akhisar’da 18-28 Nisan arasında gerçekleşecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 25 kişiye 9 gün sürecek 70 saatlik eğitim verilecektir. Kurs süresince kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı ödenecek ve genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

Bu kurs sayesinde yeni işyeri açmak ve kendi işinin patronu olmak isteyen girişimciler yetiştirerek, istihdamın artmasına da fayda sağlanacaktır. Kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerler kendi geliştirdikleri iş projeleri ile KOSGEB’e başvuruda bulunarak girişimcilik desteklerinden yararlanabilecekler.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne başvurmak isteyen adayların Kurumumuza kayıt yaptırmaları ve 16 Nisan 2015’te Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda yapılacak mülakata katılmaları gerekmektedir.