Haber Merkezi - Akhisar Belediyesi İmar Komisyonu tarafından yaklaşık 8 aydır yürütülen İmar Revizyonu Planı, bugün yapılan olağanüstü meclis salonunda oybirliği ile kabul edildi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında toplanan mecliste tek gündem maddesi yer aldı. Gündem maddesi gereğince revizyon maddelerini tek tek İmar İşleri Müdürü Süleyman Bal okudu.

Mecliste söz alan Başkan Salih Hızlı, şunları kaydetti "Açıkçası bu eski alandaki kentsel dönüşüm ihtiyacına bağlı olarak imar revizyonu sağlamaktır. Buna bağlı olarak da ve sadece imar revizyonu değil de halihazır etütlerinde düzenlendiği bir çalışma yaptık. İmar revizyonu ile ilgili olarak ihaleyi alan firma bize bir mevcut öneri planı sundu. Bu öneri planını biz ihtisas komisyonumuz olan imar komisyonuna gönderdik. Bu arkadaşlarımızın hepsi Akhisar'da teknik işlerle uğraşan arkadaşlarımız. Buna ilişkin alınan geri dönüşlerle mevcut halihazır durumumuzun bu öneri planına çok uygun olmadığı, Akhisar gerçekleriyle çok örtüşmediği için arkadaşlarımız tekrar çalışma yaptılar. Bu çalışma sonrasında kentsel dönüşüm alanı planlarımızın dışında meseleyi güncelleyerek yeni bir imar planı yapıldı, bu açıkça bir revizyon zaten. Boş bir alanda imar planı yapmıyoruz, dolayısıyla bu kaçınılmaz bir sonuçtu. Sonuca bağlı olarak imar planında maddi hatalar olabilir. Bu hatalar da karşımıza bir imar planı geldi. Bu imar planı imar komisyonumuzun çok özel çalışmaları sonucunda oluşmuş bir imar planıdır. Bu hatalar düzeltilebilir hatalar. Amacımız depreme dayanıklı, estetiği daha iyi yapılmış binalara kent kimliğine kavuşmak. Teknik olarak biraz önce söylediğim hataların bir çoğu haritalarımız sayısala tanımlı olmadığı için daha büyük sıkıntı yaşıyorlar teknik arkadaşlar. Bunlar önemli ölçüde giderildi. Tabiri caizse yaptığımız imarı toparladık. Dolayısıyla karşımıza böyle bir sonuç çıktı. İmar komisyonumuzdan da bize oy birliğiyle ulaştı. Meclisimiz karar verecektir. Meclisimizin kararıyla bu planı onaylayacağız. Bir itiraz sonucu sonrasında yapılacak eksikliklere müdahale hakkımız vardır. Ben genel olarak iyi bir çalışma olacaktır. Buradan imar komisyonu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Başkan Hızlı'nın konuşmasının ardından muhalif meclis üyeleri imar revizyonu üzerinde eksiklerini dile getirirken, kamuoyunun daha fazla aydınlatılması gerektiğine dikkat çektiler. Yaklaşık 2 saat süren meclis toplantısının ardından Başkan Hızlı tek maddeyi meclisin onayı sundu. Akhisar İmar Revizyonu, mecliste oybirliği ile kabul edildi.

Kabulün ardından revizyon planının 6 ay boyunca askıda kalacağı bildirildi.