Akhisarpress Özel Haber | Akhisar’da uzun yıllardan beri hizmet veren Nötr Dezenfekte LTD. Akhisar Hayvan Pazarı işletmeciliğini üstlendi.

Akhisar Hayvan Pazarının artık daha hijyenik ve düzenli bir alan olacağını ifade eden Nötr Dezenfekte LTD. işletmecisi Ayhan Demirtürk, ayrıca pazarın Salı gününden Çarşamba gününe alınması için gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti.

Demirtürk Akhisarpress'e yaptığı açıklamada; "Nötr Dezenfekte olarak 15 Eylül 2015’te Akhisar Hayvan Pazarı işletmeciliğini aldık. Hemen akabinde Kurban Bayramını yaşadık. Kurban bayramında buradaki eksiklikleri gözlemledik. Buradaki yetiştiricilerin, tedarikçilerin öncelikli eksikliği hayvanlardaki su içmesindeki problemdi. Onunla ilgili bütün padoklara  otomatik suluk sistemi kurduk. Tabi bunda içme suyunun kalitesi de önemli, buna bir dozajlıma sistemi getirdik dezenfekte edilmiş su veriyoruz. Periyodik olarak buranın her hafta hayvan pazarı gününden sonra temizlikleri yapılıyor.  Ardından ekiplerimiz tarafından hem dezenfeksiyon hem de haşere mücadelesi yapılıyor. 

Pazar Çarşamba gününe alınacak

Yetiştiricilerimizin bir diğer talebi de hayvan pazarının Çarşamba gününe alınmasıydı. Bununla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğüne gerekli başvuruları yaptık. Burada tüm biogüvenlik şartlarına uyarak insanların temiz bir alışveriş yapmasına zemin hazırlıyoruz.

Tüm araçlar dezenfekte edilecek

Buraya giren çıkan araçlar dezenfekte edilecek. Çünkü çevre illerde şaptan dolayı her taraf karantinaya alındı. Buraya da 200 kilometrelik çaptan insanlar buraya geliyor. Hayvanlarını getiriyorlar, sattıklarını satıyor, satamadıklarını geri götürüyorlar. Kontaminasyonu buradan kendi bölgelerine taşımamaları için araçlarını girişte ve çıkışta dezenfekte edeceğiz.” Dedi.