Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar; Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinin 22 – 24 Şubat arası Antalya’da düzenlediği 6. İlçe Temsilcileri Toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, sendika olarak, 1992’de kuruluş amaçlarını sıralarken, vesayeti deşifre etmeyi varlık nedenlerinden biri olarak açıkladıklarını hatırlatarak, “Demokrasinin üzerindeki vesayet gölgesinin, örgütlenmeye ve özgürleşmeye engel olmasının verdiği sıkıntıları aşarak geldiğimiz 21 yıllık yolculukta, 231 bin 472 üye ile Türkiye’nin en büyük sendikası olduk. Biz büyüdükçe, özgürlükler büyüdü; biz büyüdükçe, karanlığı aydınlatan ışık ve geleceğe olan umut büyüdü. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı, katsayı zulmü, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması, Milli Güvenlik Dersi marifetiyle eğitimin izlenmesi ve fişlenmesi, tek tip üniforma uygulaması, Kur’an eğitimine yaş sınırlaması, din eğitiminin önündeki engeller gibi milletin ayaklarına bağlanan prangalar ısrarımız ve katkımızla bir bir çözülmüştür. Sendikal haklar açısından onlarca kazanımımızın yanında en önemli kazanım olan Toplu Sözleşme Hakkı ile birlikte toplu sözleşme ikramiyesi de yine sendikamız sayesinde kazanılmış ve kamu çalışanları açısından tarihe not düşülmüştür” dedi.

Ayrıca Genel Başkan Ahmet Gündoğdu;

Özgürlük için toplanan 12 Milyon 300 Binin İrade Beyanının Başbakanlığa Sunulacağı,Öğrencilere Serbest Kıyafet Uygulamasından Geri Adım Atılmaması,4+4+4 Yeni Eğitim Sisteminin Altyapısının Güçlendirilmesi,Öğretmenlik Mesleğine Ekonomik Açıdan Verilecek Değer, Mesleğin İtibarına Olumlu Katkı Sunacağı,Bakanlık Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını Görmekle Yetinmemeli, Acilen Çözümlerin Getirilmesi,İş Güvencemiz Kırmızı Çizgimizdir. Adlı konularda bir konuşma yaptı.

Teşkilat toplantıları ve Seminerler ardından İlçe Temsilcilerine söz verildi. Burada bir konuşma yapan Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar şunları söyledi.
Bahar; Türkiye’nin hızlı bir şekilde normalleştiği şu günlerde Terör örgütlerinin Üniversite öğrencilerini artık kandıramadığı, bu yüzden kendilerine Lise öğrencilerini hedef seçtiklerini, maalesef üzülerek söylüyorum amma bunu da terör yanlısı memurlar aracılığı ile yaptıklarına şahit olmaktayız.

Ülkemizin, Teröre ve teröristlere verilecek ne tek bir genci, ne de bir karış toprağı yoktur.Bu yüzden Eğitim-Bir-Sen olarak, Başta üyelerimiz olmak üzere, tüm vicdanlı milliyetçiler ile tüm aklı selim demokrat öğretmenlere düşen görev;

M.Akif Ersoy’un Asımın nesli gibi bir gençlik,Necip Fazıl’ın ben'de varım diyen gençliği gibi bir gençlik,Sezai Karakoç’un gençliği gibi bir gençlik,Muhsin Yazıcıoğlu'nun Alperen genliği gibi bir gençlik,Erbakan Hoca’nın Anadolu Gençliği gibi bir Milli bir gençlik,Fethullah Hoca efendinin Altın Gençliği gibi bir Kardelen gençliği, için var gücümüzle çalışarak Bir tek gencimizin dahi kaybetme lüksümüzün olmadığı bilinciyle hep beraber azimle çalışmalıyız.dedi..

Diğer İlçe Temsilcilerinin söz almasından ve en son da Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanının Kapanış konuşmasından sonra toplantı sona erdi.