Akhisar'da son zamanlarda meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılar korkutmaya devam ederken; bölgeyi etkileyen fay hattı hakkında bilinmesi gereken hususlar, bölge halkının dikkat etmesi gereken özel durumlar, binaların özellikleri ve konunun yetkililerinin sorumlulukları bir panel ile masaya yatırıldı.
 
Akhisar Depreme Hazır mı? konulu panel Akhisar Belediye Meclis Salonunda CHP’li Milletvekili Tur yıldız Biçer’in yanı sıra Yerel yönetimlerde afet yönetimi konulu sunumu İTÜ Öğretim Üyesi Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Akhisar çevresinin deprem tarihi ve deprem tehlikesi konulu sunumu Jeofizik Mühendisi ve 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve yeraltını iyi tanımak gerekir konulu sunumu ise Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür yaptı.
 
Akhisar'ın ve Ege Bölgesinin bir çok bölgesinin deprem kuşağı olması nedeniyle doğru verilere ulaşmak maksadıyla paneli düzenlediklerini ifade eden CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin katılımcılara teşekkür etti.
 
Bugün yapılan toplantıda Akhisar'ı ilgilendiren deprem tehlikesi ve nedenlerini, oluşma nedenleri, yaratacağı etkileri nasıl atlatılabileceklerini konuşacaklarını belirten CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, denetim yapılar ve yine kontrol edilemeyen göç sonucu ortaya çıkan yığılmalar nedeniyle binaları depreme dayanıklı yapamadıklarını ifade ederek çözüm aramaya başlandığında ise artık iş işten geçtiğini kaydetti.
 
 Akhisar çevresinde Gölmarmara, Akselendi ve Akhisar merkezli 3 tehlikeli fay hattı olduğunu iddia eden Akhisar çevresinin deprem tarihi ve deprem tehlikesi konulu sunumu Jeofizik Mühendisi ve 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan teknik ve bilimsel araştırmalar sonucunda Gölmarara'da 6.5, Akselendi'de 6.5 ve Akhisar merkezli 6.3 şiddetinde tarihi bilinmemekle birlikte deprem beklendiğini kaydetti.
 
Türkiye'de son 100 yılda 5 ve üzerinde 600'e yakın deprem meydana geldiğini kaydeden Jeofizik Mühendisi ve Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Manisa ve ilçelerinde ise 6 depremin meydana geldiğine vurgu  yaparak tehlikenin boyutunu çizdi. 1900'lü yıllardan önceki çeşitli kurumlardan alınan bilgilere göre elde edilen veriler sonucunda görünen depremlerin bundan sonra deprem olacak mı sorusuna gayet cevap verdiğini kaydeden Jeofizik Mühendisi ve Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Akhisar merkez olmak üzere büyüklüğü 2 ve daha fazla olan ve ilçenin 100 km çevresinde 1990 ile 2016 yılları arasında 16 bin 500 adet depremin meydana geldiği belirtildi.
(BG-EÇ-KM-MÖ-ED)