Akhisar şehir merkezini tam ortadan bölen Demiryolu geçişinin kent dışından geçecek olan proje gerçekleşmek üzere. 7 bin 694 metrelik yeni Demiryolu Geçişi hazırlanan  projenin  yıl sonu kadar ihalesinin yapılacağı açıklandı.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından “Akhisar Demiryolu Geçişi Yapım İşi” ile ilgili gelişmelerin olduğunu, DE Planlama İnşaat Danışmanlık, Mühendislik firması tarafından hazırlanan ÇED raporu ile ilgili, ÇED gerekli değildir  kararı alındığını söyleyen Milletvekili Uğur Aydemir, “Proje bir varyant projesi olarak hazırlandı. Yük ve yolcu taşıma amacıyla yapılacak demiryolu geçişi gidiş geliş olmak üzere 7 bin 694 metre uzunluğunda olacaktır. Yapım ihalesinin yıl sonuna kadar TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.” Dedi.

Şimdiki Akhisar İstasyonunu,  Sigara Fabrikasının İzmir istikameti yönündeki yere taşınırken, 6 Km. mesafedeki Kayalıoğlu mahallesi sınırları içinde eski demiryolundan ayrılan, Akhisar’ın  Kuzey istikametinden geçen yeni “Akhisar Demiryolu Geçiş” projesinin batı yönündeki Kırkağaç ilçesi istikametinde  yine eski demiryolu ile birleşiyor.

Bazı çevrelere göre Demiryolunun şehir dışına taşınmasının  özellikle trafik açısından rahatlama sağlayacağı belirtilirken, özellikle TCDD genel müdürlüğünde ve 3. Bölgede üst düzey eski yöneticileri, bu yatırımın  devlete büyük yük getireceği, şehir halkının istasyon 5 Km. şehir dışına çıkacağı için  Demiryollarına ilgisinin azalacağını, Avrupa kentlerinde istasyonların şehirlerin merkezlerinde olduğunu, Akhisar’ın tam merkezinde bulunan Devlet Demiryolları arazilerinin nasıl değerlendireceğinin merak konusu olduğunu belirtiyorlar.