Akhisar Kapaklı Mahallesinde Manisa Akhisar karayolunda 22.10.2020 günü Gece saat 02.00 sıralarında tek taraflı meydana gelen trafik kasasında alzheimer hastası olan Y.T hayatını kaybetmişti. 

Alzheimer hastası olan Y.T' ye çarparak ölmesine sebep olan olayın şüpheli Y.Ş. ait 06 BLM 7.. plakalı tırın Akhisar İlçe Jandarma Asayiş Timi ve JASAT tarafından Manisa merkez, Saruhanlı, Kırkağaç, Gölmarmara ve Gelenbe’de yaklaşık 190 km’lik bir alanda 57 kamera ve PTS incelemesi yapılarak Ankara İli Gölbaşı İlçesinde olduğu tespit  etti. 

Akhisar C.Başsavcılığından talep edilen talimat yazısına istinaden şüpheli Ankara Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ekiplerince  yakanaarak  gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiler dorultusunda şüpheli ifadesinde “Aydın’dan Çanakkale’ye giderken Akhisar İlçesinde bir şeye çarptığını hissettiğini, havanın sisli olmasından dolayı hiçbir şey göremediğini, trafiği tehlikeye sokmamak için yaklaşık 10 km. ilerde uygun bir alanda durup aracına baktığında herhangi çarpma izi görmeyince hayvana çarpmış olabileceğini düşünüp yoluna devam ettiğini”  ifade etmesiyle şüpheli 01.11.2020 günü saat 10.00 sıralarında, Gölbaşı Adliyesinde çıkarılmış olduğu mahkemede serbest bırakılmıştır.