Milli Egemenlik Meydanı, Belediye önünde kurulan dev ekran ve platform marifetiyle gerçekleştirilen programda sinevizyon görüntüler yer alırken bazı vatandaşlar da şiirler okudu.
 
Saygı duruşu, İstiklal Marşı, sela ve kuran tilavetinin ardından başlayan programda Akhisarlı vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile meydanları doldurdu. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programını naklen izleyen vatandaşlar, sırasıyla Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak ta Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını büyük bir dikkatle dinledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında slogan atarak alkış tutan Akhisarlılar daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla çalan kahramanlık türkülerine eşlik ederek demokrasi nöbetini sürdürdü. Geceye her gün olduğu gibi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Öte yandan demokrasi nöbetinde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kırkpınar'da büyük başarı gösteren Akhisarlı Süleyman Başar'a meydandaki kalabalık önünde çeşitli hediyeler takdim ederek Akhisarlılara demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür etti.
(BG-HŞ-ED-MÖ)