Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney ve Yönetim kurulu üyeleri aşure etkinliğine gelen misafirleri Zeynelzade Kütüphanesi kapısında karşıladı.
 
Yılın ilk aşure etkinliğinde konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney;"Aşure ayının bu ilk gününde inşallah aşure ayının bereketi, bolluğu, barışı anlayışı ve kardeşliği ülkemize, şehrimize, hanımlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza nail olur. Bugün çok üzüntülüyüz ilimizde 2 şehit cenazemiz var. İnşallah bugün burada yaptığımız hayır ve amin dediğimiz her dua onların ruhlarına nail olur. Kent konseyi olarak  Akhisar Belediyesi tarafından bize verilen bu bina, restore edildikten sonra geçen yıl açılışımızı yapamadık ve bir etkinlik düzenleyememiştik.
 
BU YIL BURADAKİ İLK ETKİNLİĞİMİZ
Pınar;" Bu yıl buradaki ilk etkinliğimiz ama inşallah devamı gelir. Ayrıca benim için Kadın Meclisi Başkanı olarak bugünün ayrı bir anlam ve önemi var. Çünkü ben bu mahallenin çocuğuyum. Hemen arka sokakta doğdum, büyüdüm ve gençliğimi geçirdim. Sokaklarında koşturarak oynadığımız, bu camiinin ezanıyla eve gitme isteğimiz, beni büyüten, benim gelişimimde katkısı bulunan bütün ablalarımı, abilerimi, hocalarımı görmekten ayrıca gurur duyuyorum. Bugün benim için bir kat daha onur ve gurur verici bir olay. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim, ayaklarınıza sağlık” dedi.
 
Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman ise yaptığı konuşmada “ Ben Kent Konseyi Başkanıyım ama; kadın meclisi benden çok daha fazla faaliyet gösteriyor.  Öncelikle Pınar Hanım’a ve arkadaşlarına bu gösterdikleri faaliyetlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün böyle bir aşure günü düzenlenecek diye söylendiğinde tabii yapalım dedim; ama hiç bilmeden söyledim. Bugün Muharrem ayının en önemli günü, 10. günü. Bizim Ramazan ayının Kadir Gecesi gibi mübarek bir gün. Bu rastlantı da çok güzel oldu.
 
DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI
Kahraman;" Bir de bugün Dünya Kız Çocukları Günü. Kız çocuklarımız çok önemli. Benim 3 tane torunum var hepsi de kız. Kız çocuklarımızla ilgili sorunlar var. Dünyada 500 milyon kız çocuğu okuma yazma bilmiyor. Erken evlendirilme problemleri var.  Bugünü onlar için bir kutlama ve görevlendirme gibi düşünelim” ifadelerini kullandı.
 
Ardından konuşan Akhisar'ın tarihini gün yüzüne çıkaran Tarihçi öğretmen Mustafa Kuzucuk, tarihi Zeynelzade Kütüphanesi hakkında bilgiler vererek önemli bir yere ve tarihe sahip olduğunu belirterek “Hacı Ali Zeynelzade 1797 yılında kendi imkanlarıyla yapmıştır. Osmanlı sınırları içerisinde Tire’deki Necip Paşa kütüphanesinden sonra en zengin kitap bulunduran kütüphane burasıdır” diye konuştu. Alaşehir ve Salihli’de şehitlerimiz bulunmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Kuzucuk, şehitlerimize rahmet, ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından Şeyhisa Camii İmamı Hatibi Bayram Uçak’ın yaptırdığı dua ile aşure dağıtımı yapıldı.
 
Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi yılın ilk aşure etkinliğine Kent Konseyi başkanı Hüsnü Kahraman, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ufuk Merde, Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Akhisar Hastanesi Kurumsal Pazarlama Temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanları, muhtarlar, kadın meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(KM-BG-MÜN.ÖZ)