Akhisar'da İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve KOM Grup Amirliği tarafından yapılan operasyonlarda 8 kişi yakalandı. 

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada; "Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve KOM Grup Amirliği görevlileri tarafından Manisa ili ve ilçelerinde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan sokak satıcıları ve torbacı şahısların yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Akhisar ilçemizde yapılan yakalamalarda;

-1983 Adet ECSTASY Uyuşturucu hap,

-0.3 gr, 0.4 gr, 0.8 gr, 0.5 gr, 3.5 gr ve 0.3 olmak üzere toplam 5.8 gr METAMFETEAMIN Uyuşturucu Madde,

-3.2 gr ve 3.6 gr olmak üzere 6.8 gr ESRAR, içerisinde METAMFETAMİN kalıntıları olan 8 adet Payp (Uyuşturucu İçmeye yarayan aparat) ele geçirilmiştir.

Bu çalışmalar esnasında yakalanan 4(Dört) şahıs Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan Adli Makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yapılan ara yakalamalarda yakalanan 19 şüpheli şahsa ise Uyuşturucu Madde Bulundurma ve Kullanmak suçundan adli işlem yapılmıştır.

Uyuşturucu madde sattığı değerlendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla 05.05.2020 günü Akhisar ilçe merkezinde 8 ikamet ile 2 işyerinde yapılan eş zamanlı aramalarda 1(Bir) adet ruhsatsız tabanca ve 5 adet Payp (Uyuşturucu içmeyen yarayan aparat) ele geçirilmiş, 8 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında TCK M, 188 “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan işlem yapılmış, yakalanan şüphelilerin 07.05.2020 günü adli makamlara sevki sağlanmış, şüphelilerden A.Y, S.Z, K.E, E.Ç ve A.A isimli şüpheliler mahkemece tutuklanmış, Ö.L.Ş adli kontrol şartıyla, M.Y ve S.A isimli şüpheliler ise Savcılıkça serbest kalmışlardır. Tutuklu şahıslar aynı gün cezaevine teslim edilmiştir.


Halkımızın huzur ve güvenliği için Suç ve Suçlular ile kararlı bir şekilde mücadelemiz aralıksız olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.