Üniversite inşaatının tamamlanmasına yönelik çalışmalarda bir olunca başarılamayacak hiç bir şey yoktur diyerek tüm siyasi partilerin ve tüm sivil toplum kuruluşlarının, bir araya geldiği Sinerji Grubunda yer alan AKGİAD başkanı Özkan Kalın ve AKGİAD yönetimi Akhisarlıların sesine kulak vermek adına Toplumun her kesiminden vatandaşlarımızla bir kamuoyu yoklaması başlattı. Yapılan çalışmaları video kayıtlarıyla tespit edip, Sosyal medya mecralarında paylaşmaya başladı. 

İlgi gören videolarla hakkında açıklama yapan AKGİAD Başkanı Özkan Kalın :" 2014 yılında başlanan Akhisar Üniversitesi çalışmalarının etap etap devam ettiğini biliyoruz. Ancak Akhisarlıların bu konudaki bilgileri ne yönde ve bu konuya ne kadar duyarlı olduklarını araştırma ihtiyacı duyduk. Görünen o ki, Akhisarlılar şehrimize bir Üniversite kazandırma konusunda son derece duyarlı ve istekli. Akhisarlı hemşerilerimizin de kayıtlı olduğu, desteklediği Sivil toplum kuruluşları Akhisar üniversitesi konusunda zaten etkin olarak çaba sarf ediyor. 

Bu çabanın halk ile bütünleştiği, sürece her kesin dahil olduğu, destekçisi olduğu ve takipçisi olduğu bir gerçek. Bizler de bu konuda en az AKGİAD olarak tüm sivil toplum kuruluşlarıyla beraber daha çok çalışmaya ve bu çabaları desteklemeye hazırız. İşin aslı, Üniversite kurulması aşamasında son düzlükteyiz diyebilirim. 30.000.000. TL ya mal edilecek bir üniversite inşaatında ilk 5.000.000 TL'lik kısmın Akhisarlılarca karşılanması gerekiyor.

Geri kalan 25.000.000 TL'lik kısım devlet tarafından gerçekleştirilecek. Akhisar Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği 2014 yılında başlayan kampanya ile buy 5.000.000. TL'lık gereksinimin 2.500.000. TL'lık kısmını bağışlar yoluyla bir araya getirdi. Bu 2.500.000. TL'lık kısmını bağışlarıyla Odalarımız, derneklerimiz, Ticari kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız sağlamıştır.

İnşaat belli bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Akhisarlılar olarak bizim bu üniversite alanında eğitime başlandığını görmek için 2.500.000. TL gibi bir rakama daha ihtiyacımız var. Aslında bu rakam Akhisar'ın üniversite sayesinde kazanacaklarının yanında çok küçük bir rakam. Bu üniversitede 2000 - 3000 öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor. Yapmış olduğumuz araştırmalarda bir öğrenci ortalama 1000 - 1500 arasında bir harcama bütçesine sahip. bu da her ay Akhisar ekonomisine 2.000.000 - 3.000.000 TL girdi sağlanacaktır. Yani, bir kez 2.500.000. TL yatırım yaparak, her ay 3.000.000 TL kazanacağız. Bu işin sadece ekonomik boyutu. 

Ayrıca, üniversite demek bilim, sanat ve medeniyet demektir. Bu yönden de kazanımlarımız anlatılamayacak kadar fazla olacaktır. Biliyoruz ki, Akhisar halkı pek çok konuda bir araya gelip, fedakârca çalışıp büyük başarılar elde etmiştir. Bilindiği gibi 1928 yılından itibaren bu kent 3 adet o dönemin son teknolojisi uçak satın alarak devletimize hediye etmiş ve şehrimizi onurlandırmıştır. Bu gün bizler aynı ruh ve anlayış ile bu üniversiteyi hemşerimize, hem de milletimize kazandırmak istiyoruz. Bu güne kadar destek olan tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, ticari kurum ve kuruluşlara, ayrıca esnafımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz amaç için bir olduğumuzda her şeyi başaracağız. Bu kampanya dâhilinde videolarımız devam edecek. Ben de bu kampanyada görüşlerimi ve desteğimi belirtmek istiyorum diyen vatandaşlarımız için 0(554)872 37 90 numaralı telefona Whatsapp'tan video gönderebilirler. Bizler de sevinerek bu videoları sosyal medya hesaplarımızdan paylaşacağız." dedi.