Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran'ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla tören başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü memuru Gülsüm Çalı'nın sunduğu Programı saat 10.30’da başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören başladı 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünden Komiser Caner Aker yaptı. Caner Aker;" Konuşmama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile başlamak istiyorum. 1- Polis Kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir. 2- Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Bugün Türk Milletinin sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devleti ve laik cumhuriyetin teminatı olan polis teşkilatımızın 177. Kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Bu özel ve gururlu günümüzü bizlerle paylaşan tüm konuklarımıza törenimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türk Polis Teşkilatı, zaman menfumu gözetmeksizin toplumun huzurunun ve düzeninin sağlanmasında, vatandaşın can ve mal güvenliğinin-temel hak ve hürriyetlerinin korunmasında, kanun hakimiyetinin sağlanmasında çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Bu görevler ışığında; hizmet kalitemizi arttırmak, halkımızın beklentilerini gerçekleştirebilmek, suç ve suçlu ile mücadelede başarılı olma konusunda; gece gündüz demeden özveri ile çalışarak görev bilinci içerisinde Akhisar halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Ancak suç ve suçlu ile mücadelede, yaşam alanlarının ve vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru için toplumun desteğini alarak bir başarı elde edileceğinin de ne kadar hayati önem taşıdığını vurgulamak istiyorum. Bu düşünceler ile korkusuz, kahraman Türk Polis Teşkilatının, 177. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevi uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükran ile anıyor, emeklilerimiz ve görevi başındaki tüm personelimize, ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum. Türk Polis Teşkilatının 177. kurulu yıldönümü sebebiyle Emniyet Genel Müdürlüğünün amaç edindiği şu sözlerle son vermek istiyorum. Hayatın Merkezinde. Vatandaşın yanında. Tam  177 yıldır." dedi.

Kahraman Polisim konulu resim yarışmasında birinci olan Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi öğrencisi Rüya Altınmakas'a ödülünü Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Muhammet Bilgiç, ikinci olan Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi  öğrencisi Sümeyra Olcay'a ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, üçüncü olan Akhisar Koleji öğrencisi Ece Naz Erten'e ödülünü Dernek başkanı Cengiz Özdemir verdi. Daha sonra Atatürk anıtı önünde toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.