Motosikletlerini elinden çıkarak bir çok vatandaş zorunlu olmayan elektrikli bisiklete geçerek kasksız bir şekilde şehir içerisinde cezaya mahsur kalmadan trafikte seyir halinde olabiliyor. Kanundaki bu açığın ise ne zaman kapanacağı belli değil. Şehir içerisinde kısa mesafeli noktalarda motosiklet süren sürücüler artık motosikletlerini elden çıkarmaya başladı. Öte yanda ölümlü kazaların büyük oradan yaşandığı elektrikli bisikletlerin hiçbir denetimi yapılmazken kullanımı ise günden güne hızlanıyor.

DİKKAT DUR İHBARI YAPILMADAN EĞER PLAKANIZ MEVCUTSA EVİNİZE CEZA İHBARNAMESİ GELİYOR

Trafik Müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle ana halter ve caddeler üzerinde pusu kurarak kask ve benzeri ekipmanları takmayanlara “Trafik İdari Para Cezası” düzenlenip adresine gönderiyor.

MUHTARLIKLARDA CEZA İHBARNAMESİ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Son günlerde düzenlenen ceza ihbarnamelerinin ardından adreslerinde bulunmayan bir çok kişinin ceza ihbarnamelerinin muhtarlıklarda olduğu hatta bir kişiye birkaç kez ceza ihbarnamelerinin de bulunduğu belirtiliyor.

Trafikte otomobil ve motosiklet yoğunluğunun yanı sıra scooter motor, elektrikli motor veya bisiklet kullanımı yaygın. Trafiğe çıkılan her araçta sürücüyü koruyacak materyaller bulunuyor. Otomobillerde emniyet kemeri, motosikletlerde ise motosiklet kaskı, montu, tulumu, eldiveni gibi ana motosiklet aksesuarları bulunuyor. Scooter ve elektrikli motorlar diğer motor modellerine oranla daha hafife alınıyor ve koruyucu başlık ve gözlük takılmadan kullanılıyor. Oysaki araç üstünde güvenliği sağlamak dahası sürüş keyfini arttırmak için motor aksesuarları kullanmak her zaman sürücünün yararınadır. Scooter motosiklet kaskı modelleri ve elektrikli motor kaskı modelleri üretimi ve satışı uzun yıllardan beri mevcut. Ancak birçok scooter kullanıcısı bu durumdan bihaber şekilde trafiğe çıkıyor. Kanunlara göre motosiklet kaskı olmadan scooter veya elektrikli bisiklet – motor kullanmak kesinlikle yasaktır. Hatta sadece kask değil koruyucu gözlük kullanımı da mecburidir. Ülkemizde trafik kontrolü kapsamında kasksız sürücülere motorun model ayrımı yapılmadan ceza kesiliyor.