İddiaya göre Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Akselendi Mahallesi’ndeki mezarlığı yakarak temizledi. 

Konu ile ilgili mahalle halkı ile görüşmeler sağlayan ve bazı medya kuruluşlarına açıklamalarda bulunan CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş; “Mahalle sakinlerinden bize gelen şikayetlerde ilk önce böyle bir durumun olamayacağını düşündüm. Böyle bir hata yapmazlar dedim. Ancak yaptığımız araştırmalarda gerçekten mezarlığı Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar dire Bakanlığı ekiplerinin otları temizlik amacıyla yaktığı bilgisine ulaştım. Zaten mezarlık yıllardır bakımsız haldeydi. Büyükşehir’in sorumluluğunda olmasına karşın mezarlığa yıllardır bakılmamış. Şimdi de çıkıp akıllara durgunluk veren bir bakım yapmışlar. Doğaya ve yaşayan insanlara saygıları olmadığı gibi artık ölülere de saygılarının olmadığını gördük. En azından ölülere saygılarının olmasını beklerdik. MHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce Akselendi halkında özür dilemesini bekliyoruz. Eğer mezarlık işlerine bakamıyorlarsa bıraksınlar CHP'li Akhisar Belediyesi'ni bunu yapsın.

CHP İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; 

“İŞ BİLMEZLİĞİN BU KADARI!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’daki Akselendi mezarlığını bakımsız bıraktığı yetmiyormuş gibi yabani otları da yakarak temizliyor.” İfadelerine yer verildi.
İnsana, doğaya, ağaçlara saygınız yoktu; ama bu durum gösterdi ki ölüye bile saygınız yok! Yazıklar olsun!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Akselendi mezarlığında yaşanan olayın kamuoyuna yansımasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nın mezarlığın belediye personeli tarafından yakılıp-yakılmadığı, sorumluların kimler olduğunu tespit etmek amacıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi.