Sivas Olayları'nın 23'üncü yıldönümü nedeniyle Akhisar Demokrasi Platformu üyelerinden oluşan bir grup, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi üzerinde ellerinde pankartlarla ve sloganlar atarak öğretmen evi önünde basın açıklaması yaptı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde düzenlenen Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin ölmüştü. Sivas olayların 23’üncü yıldönümü için Akhisar Demokrasi platformu adına basın açıklaması yapan platform üyesi Veli Doğan, katliamı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Platform üyesi Veli Doğan okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; " ateş utandı.. duman utandı, kül utandı.. kan bulaştırdılar semahlarımıza, cehennem mi dediniz, yaşattınız işte bu dünyada. en kıymetli ozanlarımızı, aydınlarımızı, yazarlarımızı ve de en güzel çocuklarımızı katlettiniz! hangi abdest temizler ellerinizdeki bu kanı. 

Bugün 2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 23. yılı. Madımak otelinde bizi kurtarın feryadını duymayan resmi kulaklar, dışarıda toplananlara gazanız mübarek olsun mesajı veriyorlardı. Otelin önünde tekbir getirerek, bozkurt işareti yaparak, oteli ateşe vererek 35 canımızı aldılar. Tam 23 yıl boyunca katliamın sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmadı. Göstermelik olarak açılan davalardan bir sonuç alınmadı. Sivas Katliamı'nı yapanlar ile bugünkü AKP iktidarının zihniyeti aynıdır.

Bizler, sanıkları savunan avukatların bugün AKP milletvekili olduklarını, hatta şu anki anayasa mahkemesinin bir üyesinin AKP iktidarı tarafından atanan o dönemin avukatı olduğunu unutmadık.

Sivas Katliamı davası zaman aşımına uğradığında şimdiki Cumhurbaşkanı'nın vatana ve millete hayırlı olsun dediğini de biliyoruz. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bizim tarihimizde insan yakmak yoktur dediğinde sanırım Sivas Katliamı'nı unutmuş gibidir. 2 temmuz ve bugünlerde yaşadığımız katliamlar insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Son bir yıldır yaşanan onlarca katliamda yüzlerce insanımız yaşamını kaybetmiştir. Siyasi iktidar bu katliamlara alışacaksınız diyorlar. Bu katliamlara alışmayacağız ülkemizi katliamlar ülkesi olmaktan çıkarmak için mücadeleden başka bir yolumuz yoktur. şunu iyi biliyoruz ki akp iktidarda olduğu sürece hiçbirimizin can güvenliği yoktur. Bu katliamlar karşısında susma ve unutma yerine hesaplaşmalıyız. Adalet ve vicdana bir yol bulmak için ülkede barış adalet ve demokrasi için Sivas ve diğer katliamların sorumluları mutlaka yargılanıp cezalandırılmalıdır. Gericiliğe, şeriata ve faşizme karşı yaşamı ve insanlığı savunmaya devam edeceğiz. Sivas'ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Atılan sloganların ardından toplanan Akhisar Demokrasi Platformu üyeleri olaysız bir şekilde ayrıldılar.