Akhisar’da Laik Liseliler Grubu Tahir Ün Caddesi Öğretmen Evi önünde Anayasa Değişikliği ve referandum ile ilgili “Başkanlığa Neden Karşı Çıkmalıyız” diyerek basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı Laik Liseliler Grubu adına Fevzi Kuşlar okudu. 

Kuşlar yaptığı açıklamada; “Bir rejim tarzı olarak başkanlık sistemini artıları ve eksileri tartışılabilir. Ne var ki Türkiye’de bu gündem doğrultusunda RTE’nin arzı ve ihtiyaçları doğrultusunda yaratılmıştır. Bu nedenle “ala-Tayyip” başkanlık modeline karşı gerekçeler, kurumsal bir çerçevede değil, somut durumun somut değerlendirilmesine dayandırılmıştır. 

Koca bir ülke kaçak saraydan yönetilecek bütün kararlar bu çatı altında alınacak, parlamentodaki yargı mensupları, iş adamları, akademisyenler, sanatçılar RTE’nin ayağına gitmek zorunda kalacak” diye konuştu.

Referandum süreci ile ilgili de iddialarda bulunan Kuşlar;  “Taşeron terör örgütü kanlı saldırılarla bizi dehşete düşürmeye çalışacaklar. Referandum kampanyasının bir parçası olarak Türkiye Suriye veya Irak’ta bir savaşın içine sokulabilir. Referandum kampanyasının bir parçası olarak mezhep çatışması çıkarmak için camilere veya cem evlerine saldırı olabilir. Taşeron terör örgütleri eliyle bizi dehşete düşürmek isteyecekler. Sokağa çıkmaktan bile korkmamızı isteyecekler.” Dedi.

Sakın korkmayın diyen Kuşlar; “Biz haklıyız. Gücümüz haklılığımızdan geliyor. Biz kazanacağız. Karanlığın üstüne güneş gibi doğacağız. Biz kazandığımızda halkımız kazanacak. Kutuplaşma bitecek. Ekonomik kriz bitecek. Terör bitecek. Her şeye yeniden başlayacağız. Sizleri çok seviyoruz. Sizinle olmak sizin tarafta durmak her şeye değer. Biz kazanacağız. Türkiye kazanacak” dedi.