İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Akhisar’da 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, yaya geçitlerindeki şeritlerden bazıları kırmızı renge boyandı.

Akhisar’da gerçekleşen ‘Kırmızı Çizgi’ uygulamasında kentin işlek bölgelerinden olan Vergi Dairesi kavşağı, Milli Egemenlik meydanında yaya ve araç sürücüleri protokol üyeleri tarafından bilgilendirildi.

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya yaptığı açıklamada: “Medeni ülkelerde olduğu gibi yayalara sürücülerin daha saygılı davranması, yayalara öncelik verilmesi ve bu alışkanlığın toplumumuzda yerleştirilmesi için resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, basın ile birlikte bu etkinliklerimizi yapıyoruz. Bu etkinlikler devam edecek. Esas amacımız yayaların can güvenliği. Maalesef trafik kazalarında yayaların da karıştığı pek çok ölümlü ve yaralamalı hadiseler oluyor. Ülkemizde yaya önceliğini sağlayabilmek için bütün Türkiye’de böyle bir etkinlik yapılmaktadır. Biz de kendi ilçemizde bu etkinlikleri sürdürüyoruz. İnşallah daha iyi olacak, trafik kazalarını azaltacağız, yayalarımızı daha rahat yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinliğe Kaymakam Sabit Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı Yüzbaşı Ali Galip Kocaman, Akhisar Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Yıldırım, Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Halil İbrahim Doğan ve protokol üyeleri katıldı.

Etkinlik sırasında yaya geçidini kullanan vatandaşlar da uygulamadan oldukça memnun olduklarını dile getirdi.