Akhisar Kadın Derneği İktisadi  İşletmesi’nin alt kuruluşu  “Şemsiye” adındaki işyerinin açılışı büyük ilgi gördü. 4 yıl önce  derneğin kuruluşun ilk adımlarını attıklarını  söyleyen  dernek başkanı Makine  mühendisi Hayriye Hacet, “İlçe Tarım Müdürlüğünden Üretim  izin belgesini aldık. Hacı İshak Mahallesi Halk Konağında  üretim yerimizde ürettiklerimizi “Şemsiye” adı altında  halkımıza sunuyoruz. Derneğimizin amacı kadını güçlendirerek, elde eden gelirimiz ile  başarılı öğrencilerimize burs vermektir. Şimdilik  20 öğrencimize burs veriyoruz.” Dedi.  

Akhisar’ın 1 numaralı caddesi Şehit Teğmen Tahir Ün caddesi’ne 10 metre mesafede 2 katlı işyerinin açılışına,belediye başkanı Besim Dutlulu, Siyasi parti temsilcileri, sevil toplum örgütleri, kadın dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesini  Besim Dutlulu, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kesti.

Dernek Başkanı Makine Mühendisi Hayriye Hacet, başkan yardımcısı  Mimar Gülden Şataf Erhun’un ile birlikte yaptığı açıklamada, amaçlarının kadın emeğini görünür kılmak istediklerini. Kadını güçlendirmek istediklerini, ürettiklerinin karşılığını madde ve manevi olarak özgüvenlerinin  artacağını belirterek, “Başta biz yönetim kurulu ve diğer üyelerimiz  hazırlanan program ile, iki çeşit erişte, mantı, mevsimine göre, tarhana, salça üretirken, “açtığımız satış ve servis yaptığımız “Şemsiye” işyerimiz içinde talebe göre, değişik dolmalar,  asma ve lahana yaprak sarmaları, mercimek köftesi, başta kalburbastı olmak üzere değişik tatlılar yapıyoruz. Toplu talep üzerine istenen menüde hazırlama imkanlarımız var.” Hayriye Hacet, “Şemsiyemiz çok büyük. Altında herkese yer var.  Derneğimizin  kuralları içinde üretime katkı sağlamak ve özgüvenlerini kazanan kadınlarımız  toplumda ve sosyal hayatlarında da yükseleceklerdir. Bu arada önümüzdeki yıllarda burs verecek öğrencilerimizin sayılarını ve verdiğimiz 100’er lirayı da arttırmayı planlıyoruz.” Dedi.