Manisa’nın 17 ilçesinin en büyüğü olan Akhisar’da kadınlar; “Bizde varız. Yaşasın kadın dayanışması” sloganı ile  8Mart Kadın Dayanışma Derneğinde bir araya geldiler. Merkezdeki  17 mahallede yerel seçimlerde daha iki aya yakın bir zaman olmasına rağmen 50’ye yakın  muhtar adayı ‘bizde varız” dediler.

Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği lokalinde bir araya gelen  merkezdeki muhtar adayları,  derneğin başkanı Ayşen  Erkanlıoğlu Uçar muhtar adayı olduğu için, yapılan basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi  Yasemin Kasacı  okudu. Basına ve Kamuoyuna başlığı taşıyan basın açıklamasında, kadınların erkek egemen toplumlarda, özellikle siyasi partilerde, “Kadın Muhtar Olur mu ? Meclis üyesi başkan olur mu ? sözlerinin kırılması gerektiği vurgulanırken, “ Merkezdeki 17 Mahallemizin  sadece  tane kadın muhtar adayı var. Yaptığımız kadın dayanışması ile  cesaretlenerek  seçimlere  40 kalmasına rağmen 50 ye yakın kadın muhtar adayımız ortaya çıktılar. “Bizde Varız.” Dediler. Bu sayının  başvurma süresi olmadığı için  çok artacağına yürekten inanıyoruz.” Kadın  mücadelesinin  diğer sorunlar gibi  sınıf mücadelesi ile çözüleceğine inandıklarını söyleyen Yasemin Kasacı, “ 194 yılında seçme ve seçilme  hakkına sahip olan  kadınlar 2019 yılında  ülkemizde  siyasi partilerimizde  kadınların seçilemeyecek sıralara konması üzüntü vericidir. Biz 8 mart Akhisar Dayanışma derneği olarak  artık ne ataerkil ve anaerkil eşit özgür bir ilçe, il, ülke ve bir dünya istiyoruz.” Dedi.

Dernek başkanı, merkez Ragıbbey Muhtar adayı olan  Ayşen  Erkanlıoğlu Uçar, diğer muhtar adayları gibi söz alarak, “ Akhisar’da erkek muhtar egemenliğini seçimlerde kırmak istiyoruz. Eski belde ve köylerde de kadın muhtar adaylarının olduğunu biliyoruz. Sayılarının artması için dernek olarak her zaman yanlarında olacağız.” Dedi. (Haldun AKYÜZ)