Yapılan operasyonlar sonucunda 1’i kayıp 8 şüpheliden 7 kişi gözaltına alınırken 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi ve 16 faili meçhul olay da aydınlığa kavuştu.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nın destekleri ile Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler son zamanda meydana gelen ev ve iş yerlerindeki hırsızlık olayları ile ilgili yaptığı çalışmalar sonucunda ilçe merkezi Efendi Mahallesi 1, Büknüş Mahallesinde 1, Ballıca Mahallesinde ise 2 olmak üzere toplam 4 ikametgaha eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Akhisar merkez Jandarma Karakol Komutanlığı 6. Jasat timi ve olay yeri inceleme timi tarafından yapılan faaliyet sonucunda gerçekleştirilen operasyonda olayın çözüldüğü bildirildi. 

Yapılan operasyonlar sonucu iş yerlerinden çalınan 14 gram esrar, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, tarihi eser niteliğinde 5 obje, 5 adet çelik kasa, 2 adet jeneratör, 2 adet televizyon, 1 adet buzdolabı, 1 adet müzik seti, değişik marka ve modellerde elektronik eşyalar, olaylarda kullanılan 2 adet binek araç, 1 adet arazi aracı, sipral, matkap ve kaynak makineleri ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesi üzerine bir arazide 5 ila 7 metre derinlikteki çukurlara gömülmüş 5 çelik para kasası da çıkarıldı.

Olaya karışan 8 şüpheliden 7’si yakalanarak adli makamlara çıkarıldı. 2 şüpheli F.U. (47) ve Z.K. (34) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 5 şüpheli A.K. (35), C.İ. (33), G.Y. (33), Ö.G. (21) ve Y.A. (40) nöbetçi mahkemece tutuklanarak Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Şüpheli bir şahsın yakalama çalışmasının ise devam ettiği bildirildi.