Bugün 26 Ekim 2016 Çarşamba Akhisar’da şuana kadar deprem olmadı.
 
Yaklaşık 1000 deprem meydana gelen Akhisar’da 12 Eylül gününden bu güne 5 ve 4 şiddetindeki depremler halkı korkutmaya yetmişti.
 
Yaşanan depremler sonrasında Akhisar’da iki deprem paneli düzenlendi. Akhisar Belediye Meclis Salonunda düzenlenen panellerin birincisini Akhisar Genç İş Adamları Derneği, ikincisini ise CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ev sahipliği yaptı.
 
Birçok uzman şuana kadar Akhisar depremleri konusunda yorumlar yaptı. Bunlardan en tedirgin edeni ise İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un ki oldu.
 
Üşümezsoy yaptığı açıklamada; "Bu küçük depremler artıkça daha büyük bir yırtılmayı getirecektir. Kırılırsa çok rahat 6 ve üstü depremler üretebilir" demişti.
 
Ardından CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Akhisar depremleri ile ilgili TBMM’de soru önergesi verdi.
 
1999 yılında yaşanan depre​mlerden sonra toplanma alanı olarak ayrılan alanların imara açıldığı ve özellikle İstanbul’da AVM yapıldığı iddialarına da değinen Nurlu önergesinde; 
 
-          Manisa ve ilçelerimizde depremlerde kullanılmak üzere toplanma alanlarının belirlenip belirlenmediği ve bu alanların neresi olduğu,
 
-          35 gündür depremler nedeniyle zor günler geçiren Akhisar ilçemizdeki binaların depreme dayanıklılık testi işlemlerinin ne zaman başlatılacağı,
 
-          Manisa genelindeki binaların ne kadarının depreme dayanıklı olduğu, ne kadarının risk oluşturduğu konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorularına yer verdi.