Milli Egemenlik Meydanı'nı dolduran kalabalık grup saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan istiklal marşını okudu.
 
Akhisar Milli Egemenlik Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinin üçüncü gününde
 
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Manisa’nın tüm ilçelerini ziyaret ettiklerini dile getirerek; “buradaki güzellikler Soma, Kırkağaç ve diğer ilçelerimizde de yaşanmaktadır. Soma’daki hemşehrilerimiz de demokrasi şölenini bu güzelliklerle yaşıyorlar ve yaşatıyorlar, demokrasi nöbetini tutuyorlar. Kırkağaç’ta da aynı güzellikte aynı coşkuyla demokrasi nöbeti ve şöleni ile birlikte yapıyorlar.
 
Bizler her beraber bütün Manisa olarak, ülke ve millet olarak demokrasimize sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu hafta öyle zannediyorum ki Cumhurbaşkanı’mızın talimatları bilhassa bu şölenlerin devam etmesinden yanadır. Sizler sayesinde inşallah demokrasimizi kesintiye uğratmak isteyenlere inşallah fırsat vermeyeceğiz.
 
Cuma gününden itibaren Türkiye’nin başına gelenleri düşündüğümüzde ne kadar büyük zorluklar atlattığımızı, o peygamber ocağımızda güzelim askerimizin içindeki teröristlerin bizleri ne kadar üzdüğünü hep birlikte gördük. Burada bizler meydanları doldururken burada demokrasi için, milletimiz, vatanımız, bayrağımız için mücadeleyi verirken bir taraftan da 161 tane kardeşimizi şehit verdik. Bugüne kadar ülkemizde bir çok şehit verdik ama bu 161 şehidimizin ayrı bir yeri ve önemi var. Öyle ki bu 161 şehidimiz in şehrimizde ismini bir yere kazımamız gerekir. Bizim onları her gün hatırlamamız lazım, bizden sonraki nesillerin de bu isimleri her zaman hafızalarında veya okuduklarında belirtmemiz lazım.
 
Biz 80 milyon olarak şehit olmaya hazırız, bizim genlerimizde bunlar var. Ama bugün tankın ve topun sesini duyduğunda hakikaten biraz ürperti yaşayanlar 161 kardeşimiz tankın karşısına geçtiler ve o paletlerin altında kaldılar ve Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak isteyenlere vatan hainlerine onlar canları ile dur dediler.
 
Demokrasi nöbetlerine devam ettiğimiz sürece inlerinde saklı duranlar, bekleyenler, fırsat kollayanlara inşallah fırsat vermeyeceğiz. Çünkü onlar ha bugün meydanlar boşaldı, ha yarın boşaldı diye belki beklenti içerisindeler. Onların beklentilerini inşallah boşa çıkaracağız ve devletimize vatanımıza, milletimize Akhisar Milli Egemenlik Meydanı’ndan bayrağımızı gönderde sallanmasını hep birlikte sağlayacağız” dedi.
 
Öte yandan Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit’i telefon ile arayarak Akhisar halkına seslenen AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve İsmail Bilen demokrasi nöbetini tutan herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş de dua ederek konuşma yaptı.