Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısı ve önderliğinde 6 ayrı dernek bir araya gelerek, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 14 Mayıs Anneler Günü için bir araya geldiler.

8 Mart Kadın Dayanışma Derneğinin önderliğinde Belediye önünde toplanan,  Akhisar  Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği, Kent Konseyi  Engelliler Meclisi, Akhisar Down Sendromu Derneği, Akhisar Sanat Dostları Derneği Akhisar Kadın Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği, Akhisar Folklor Eğitim Gençlik Spor derneği yönetici ve üyeleri, Emniyet Birimlerinin aldıkları önlem ile İzmir-İstanbul karayolu ve İzmir-Balıkesir Demiryolunu da geçerek  bir saatte Reşatbey Mahallesindeki Atatürk Parkındaki yapılacak etkiliğe kadar  engelli arabaları ile birlikte yürüdüler. Yürüyüş yolunda özellikle kadınlara 5 bin karanfil vererek Anneler Günlerini kutladılar. Yürüyüş öncesi  Büyükşehir Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve ekibi, tüm dernek yönetici ve  üyelerine minik saksılarda fesleğen fidanları hediye ederek  anneler gününü ve Engelliler haftasını kutladılar.

Kortej bir saatlik yürüyüş ile Atatürk Parkı içindeki  Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği bahçesinde  hazırlanan sahnede 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ayşen Erkanlıoğlu Uçar ile  ABSED başkanı  Cem Bayrak birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra folklor gösterileri, engellilerin oynadığı kısa skeçler ve söylediği şarkılarla bahçeyi dolduranlar eşlik etti; duygulu anlar yaşadılar.