Akhisar’da 18 Mart Şehitler günü ve ardından Çanakkale Zaferinin 102.yılı programları düzenlendi. Akhisar Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ilk program yeni mezarlıkta bulunan Akhisar Şehitliğinde gerçekleşti. Sabah saat 09.00’da çelenklerin sunulması ile başlayan şehitleri anma günü programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Hava Meydan Komutanlığında görevli Hava İkmal Yüzbaşı Ateş Özçinik yaptı.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in şehitlik defterinin imzalamasının ardından Kur’an-ı Kerim ve Türkçe anlamı okundu. Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş’in şehitlerin ruhuna okuduğu duanın ardından şehit mezarları ziyareti ile son buldu.

Günün ikinci programı ise Akhisar Belediyesi Şehit Necdi Şentürk Parkı içinde bulunan Sinema Salonunda gerçekleşti. Akhisar Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program yine saygı duruşu ve İstiklal Maşı ile başladı. Slayt eşliğinde gerçekleşen açılış konuşmalarının arından öğrencilerin hazırladığı oratoryo sunuldu ve program son buldu.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker,  Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, resmi kurum daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı heyet Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti. Günün son programında ise Garnizon Komutanlığında organize edilen program çerçevesinde Askeri Gazinoda şehit yakınları ağırlandı.