Gördes ilçe sınırları içinde bulunan Nikel Madeni tesislerine sülfürik asit tankeri  devrildi. Sızıntının olmadığı açıklandı. Çevre faciası ucuz atlatıldı. Asit naklinin,Uluslararası Kimyasal Taşıma Yönetmenliğine(ADR) uygun olarak taşınmadığı iddia edildi.  

Saat 08.00'de meydana gelen kazaya 20 dakika içinde Akhisar İlçe Jandarma ekipleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akhisar İtfaiye ekipleri gelerek gerekli tedbirleri aldı. Bandırma’dan Gördes’teki Nikel Madeni tesislerine, Sülfürik Asit taşıyan 10 HJ 759 plakalı, sürücü Mehmet Cesur (36) yönetimindeki  tanker Akhisar Sınırları içinde, merkeze 30 kilometre mesafede virajı alamayarak 2 metrelik şarampole devrildi. Dorsenin üzerinde içinde 20 ton sülfürik asit yüklü  tanker bölümü araçtan koptu. Sürücü  Mehmet Cesur hafif yaralanarak Gördes Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayakta tedavi gördü. Akhisar Gördes yolu 3,5 saat  trafiğe kapandı.  Aracın sürücü bölümü özel olarak getirilen vinçlerle kaldırıldı. Yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Nakliye  sorumluları, yeni bir araç geleceğini, tankerin  tekrar Bandırma’ya götürüleceğini açıkladılar. Akhisar Jandarma Bölük komutanlığına bağlı ekipler şarampolde bulunan tankerin yeni araca yükleninceye kadar olay yerinden  ayrılmadılar.

Nakliye şirketi sorumlusu  Şenol Turna, tankerden hiçbir sızıntının olmadığını belirterek, “Özel donanımlı ekiplerimiz burada. Tankeri güvenli bir şekilde gelecek araca yükleyip tekrar  Bandırma’ya yollayacağız.” Dedi.

Gördes’teki Nikel Madeni tesisleri için Çin’den getirilen 738 tonluk   tank için  2013 yılında karayollarında özel güvenlik tedbirleri alınmış, ve Akhisar Gördes yolu trafiğe kapatılmış, virajlar genişletilmişti. Çevrecilerin eylem yaptığı günlerde, önderlik yapan  Gördes’e bağlı eski Kayacık Belediye başkanı  Ramazan  Koyunlu, tankerlerin özellikle Akhisar Gördes yolu üzerinde sık sık kazalar geçirdiğini, asitin çevreye ve insan sağlığına büyük zarar verdiğini belirterek, “Şunu kesin biliyoruz.  Bu taşıma  Uluslar Arası Kimyasal Taşıma Yönetmenliği (ADR) uygun bir şekilde yapılmıyor. Bu yönetmenliği başta Jandarmamız olmak üzere, çevre müdürlüklerinin uygulaması bu gibi kazaları önleyecektir.” Dedi.