MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçe merkezindeki üç mahallede dere temizlik çalışmalarına başladı. İnönü ve Hacı İshak mahallelerindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Ulu Camii Mahallesi’ne geçilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerindeki derelerde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, il genelinde bulunan derelerde bitki kalıntıları, akıntı ile biriken kum ve çakıl gibi rüsubattan dolayı oluşan tıkanıklığı ve kötü kokuyu ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ ekipleri, Akhisar’ın İnönü ve Hacı İshak mahallelerinden geçen dere ile Ulu Camii Mahallesi’ndeki ıslahlı kuru derede 3 kilometrelik ikinci etap temizlik çalışmalarına başladı. 

 “Deremizde su akışı sağlıklı hale getiriliyor”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nce, Akhisar’ın İnönü Mahallesi’ndeki derede yürütülen temizlik çalışmasından dolayı mahalle sakinlerinin memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Figen Saklıca, “MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahallemizde yapılan dere temizlik çalışmasından çok memnunuz. Dışarıdan bakıldığında, dere yatağının tabanındaki toprak görünmüyordu. Temizlik çalışması sayesinde dere tabanındaki yarım metrelik toprak temizlendi. Yapılan temizlik çalışması ile deremizde su akışı sağlıklı hale getiriliyor. Çalışmalarda hiçbir problem yok. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdür Yaşar Coşkun’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi. 

“Temizlik çalışmasının başlamış olmasından dolayı memnunuz”

İnönü Mahallesi ile Hacı İshak mahallesinden geçen derede devam eden temizlik çalışmasının başlamasından dolayı memnun olduğunu belirten Hacı İshak Mahalle Muhtarı İbrahim Ekinci, “Mahallemizde yer alan derenin temizlik çalışmasının başlamış olmasından dolayı çok memnunuz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

“Temizlik çalışması sayesinde kötü kokudan kurtulacağız”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nce, İnönü ve Hacı İshaklar mahallelerindeki derede devam eden temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ulu Camii Mahallesi’ndeki derede de başlayacak olan temizlik çalışması sayesinde dereden gelen kötü kokunun ortadan kalkacağını belirten Mahalle Muhtarı Fatma Bayır, “Mahallemizin içerisinden geçen dere çok kötü durumdaydı. Deremizin temizlenmesi için başvuruda bulunduk. İnönü ve Hacı İshak Mahallesi’ndeki çalışmalarının ardından mahallemizde de temizlik çalışması başlayacak. Temizlik çalışması ile kötü koku ortadan kalkacak inşallah. Deremizde başlayacak olan temizlik çalışmasından dolayı emeği geçenlerden teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi.