Akhisar Belediyesi, düzenlediği birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “104 yıl önce Atatürk'ün yüreğinde taşıdığı umut, bugün çocuklarımıza ilham olmaya devam ediyor. Hakimiyetin millete verildiği bu günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve meclisin kuruluşunda yer alan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Akhisar’da da coşkuyla kutlandı.

Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vatandaşların da çocuklarıyla birlikte katıldığı program, çocukların hazırladığı birbirinden keyifli gösterilerle devam etti. Ardından Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Öğrenciler tarafından sahnelenen gösteriler büyük beğeni topladı. 

AKHİSAR’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Akhisar Belediyesi tarafından Hüsnü Kahraman Kültür Parkı gölet alanında düzenlenen eğlencelerde 23 Nisan coşkusunu, çocukların yanı sıra anne ve babalarda yaşadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın mutluluğunu doyasıya yaşayan çocuklar ise birbirinden güzel etkinliklerle günün tadını çıkardı. Halat çekme, çuval yarışı, yüz boyama, macera parkuru, oyun havuzu, halk oyunları gösterileri ve koşu yarışları gibi birbirinden güzel etkinliklerle çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. 

“ATATÜRK'ÜN YÜREĞİNDE TAŞIDIĞI UMUT, ÇOCUKLARIMIZA İLHAM OLMAYA DEVAM EDİYOR” 

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “104 yıl önce Atatürk'ün yüreğinde taşıdığı umut, bugün çocuklarımıza ilham olmaya devam ediyor. Geleceğe dair umutlarımızı yeşerten tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu anlamlı günü dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyorum. Yaşasın 23 Nisan.”

“GENÇLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU”

Akhisar’da gelenek bozulmadı ve Belediye Başkanı Besim Dutlulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlığı gençlere devretti. Akhisarlı Şehit Osman Alp’in kızı Serenay Alp ile otizmli özel birey Yakup Talha Çiftçi, 23 Nisan’da Akhisar Belediye Başkanı oldu. 

Çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Dutlulu, genç başkanların taleplerini dikkatle dinledi ve yaptığı çalışmaları anlattı. Her iki başkan da Akhisar’da daha çok çocuk oyun parkı yapılması talebinde bulundu.

“BU MAKAMLAR BİR GÜN GENÇLERİMİZİN OLACAK”

Başkan Dutlulu ziyarette şu açıklamalarda bulundu; “Gelenek bozulmadı; her 23 Nisan'da olduğu gibi bu bayramda da belediye başkanlığı koltuğu geleceğimizin teminatı çocuklarımızın oldu. Akhisarlı Şehidimiz Osman Alp’in kızı Serenay Alp ile özel kardeşimiz Yakup Talha Çiftçi bugün Akhisar Belediye Başkanı oldu. Bu makamlar bir gün gençlerimizin olacak; o güne kadar, onlara daha güzel şehirler bırakmak için Ata’mızın izinde tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.