Akhisar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97.yıl kutlama etkinlikleri yapıldı. İlk olarak saat 10.00’da Milli Egemenlik Meydanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in çelenk koyması ile başladı. Çelenk sununun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile ilk program tamamlandı. Çelenk sunma programının resmi bölümünün sona ermesinin ardından Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Teşkilatı Atatürk anıtına ayrı ayrı çelenk koyarak saygı duruşu yaptı.

23 Nisan kutlama programının ikinci resmi bölümü ise Efendi Mahallesinde bulunan Hüseyin Alhat İlkokulu bahçesinde yapıldı. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Garnizon Komutanı Hava İstihkam albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, diğer kurum müdürleri, ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile okulu yaptıran hayırsever Hüseyin Alhat’ın da katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaparken ardından okul öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve etkinlikler büyük beğeni topladı.

(BG-HŞ-ED-MÖ)