Akhisar’da yapımı devam eden çevre yolunun, Karahöyük dağı yamacındaki bir zeytinliğin istimlak edilememesinden dolayı çalışmaları durduruldu.

Akhisar da uzun zamandır yapımı devam eden çevre yolu Akselendi-Gölmarmara kavşağından, yeni mezarlığın üstünden, Akhisar oto galericiler sitesi arkasından Devlet Karayoluna bağlanması bekleniyor, fakat yol üzerinde kalan zeytinliğin istimlak edilememesinden dolayı yol çalışmaları durma konumuna geldi.

Yapılması planlanan ve yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda olan çevre yolu bir kişinin istimlak sözleşmesini imzalamamasından mı? Yoksa devletin istimlak edememesinden mi? Yarım kaldığı bilinmediği gibi yapımının uzun bir süre bitmeyeceği anlaşılıyor. 

Edinilen bilgiye göre Akhisarlı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, çevre yolunun bir an önce bitmesi için çabaladığı fakat istimlak edilemeyen arazi yüzünden çalışmaların duraksadığı ve bu yüzden de projenin uzamasına üzüldüğü söyleniyor.

ZEYTİNLİK SAHİBİ NEDEN İMZA VERMİYOR?

Akhisar’ın dışına yapılan çevre yolunun yaklaşık oto galericiler sitesi arkasına gelen kısımda yolun ortasında kalan zeytinlik sahibinin İstanbullu olduğu, istimlak sözleşmesindeki bazı belirsizliklerden dolayı imza atmadığı ve bu yüzden çevre yolunun tamamlanmadığı iddia ediliyor. Zeytinlik sahibinin sözleşmeye imza atmamasının sebebinin iddialara göre sözleşmede başlangıç tarihinin olduğu fakat bitiş tarihinin olmadığı söyleniyor. Arsa sahibinin de sözleşmenin bitiş tarihinin olmadığı ve projenin ne zaman biteceği, istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği belli olmadığı bir projeye imza atma taraftarı olmadığı söyleniyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Akhisar’da yarım kalan çevre yolunun istimlak sorununun çözülmemesinden dolayı, şehir içindeki trafiğin ceremesini halen Akhisarlının çekmeye devam edeceği görülüyor. Yetkili mercilerin en kısa sürede istimlak sorununu çözmesi ve çalışmaları hızlandırması beklenirken, Akhisarlı da bir an önce çevre yolunun bitmesini ve şehir içi trafiğinin birazda olsa rahatlamasını bekliyor.