Akhisar Press

 

Akhisar Alevi Kültür ve Cem Evi, 28 Temmuz’da Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü Beldesinde alevi vatandaşlara yapılan saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. CHP İlçe Başkanı teşkilatının da destek verdiği basın açıklamasını Alevi Kültür ve Cem evi Akhisar Şubesi Başkanı Hakkı Camkıran okudu.


CEM EVİ BASIN AÇIKLAMASI ALEVİ KÜLTÜR VE CEM EVİNDEN;

 

            28 Temmuz Cumartesi günü Malatya ili Doğanşehir ilçesi Sürgü Beldesinde alevi yurttaşların yaşadığı yerlerde rahatsız edici şekilde davul çalan davulcular ile alevi yurttaşlar arasında çıkan tartışmanın ardından yaklaşık 1000 kişilik grup toplanarak mahalleye gelip alevi aileye saldırıda bulunmuşlardır.

 

            Olay küçük, basit, münferit gibi gösterilmeye çalışılsa da böyle değildir, olay örgütlüdür ve olayı gerçekleştirenler siyası iktidardan güç almaktadır. Bunlar açıktır. İslam’da hoşgörü olduğunu söyleyenlere sorarım bu mudur hoşgörünüz?

 

            Daha çok kısa bir süre önce madımak davası için Ankara’da yaşananlar ve atılan biber gazlarını henüz unutmuş değiliz. Ancak bu saldırganlara kesinlikle müdahale edilmemiş onlara sıkılacak biber gazı her nedense bulunamamıştır. Tüm vatandaşlarımızı aklıselim olmaya çağırıyor devletin burada bir an önce gerekli tedbirler alarak bu ailenin can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde olacaklardan dış mihraklar değil öncelikle TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK Yargıtay 7. dairesi ve Başbakan Tayyip Erdoğan basta olmak üzere tüm devlet yetkilerinin sorumlu tutulacaktır.

 

            Pırımız incinsen de incitme dedikçe biz aleviler olarak hep inceltildik diri diri yakıldık saldırılara uğradık yüzyıllar geçse de gerici ayrımcı insanı değeri bilmeyen yobaz zihniyet sürdükçe birlik beraberlik içinde yaşayamayacağımız gayet acıktır.

 

            Biz aleviler ve duyarlı ve aydın insanlar olarak yapılan bu saldırıyı kınıyoruz ve Malatya’nın bir Sivas, Çorum, Maraş olmayacağının altını çiziyoruz. Tüm gönlümüzle Malatya’daki ailenin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz

 

                  AKHİSAR CEMEVİ ve YÖNETİM KURULU BAŞKANI