Muharrem ayının onuncu gününde Hz. Hüseyin’in ve Kerbelada  şehid olan müslümanları anmak adına yapılan aşure hayrı Akhisar Cem evinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Akhisar Cem Evi aşure hayrına CHP Manisa Milletvekili,Özgür Özel,CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer,CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu,MHP Manisa Milletvekili 2. sıra Adayı Osman Oktay,MHP Manisa Milletvekili 7. Sıra Adayı Mustafa Uncu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Akhisar siyasi parti yöneticileri ve yönetim kurulları katılım gösterdi.

Aş duası ile başlayan aşure dağıtımının ardından Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Çamkıran konuşma yaptı.

Çamkıran; ‘Her yıl 10 muharrem’de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün,bir keder kaplar.Zira hicri 61. yılın 10 muharremi sevgili Peygamberimizin “benim dünyadaki çiçeğim,reyhanım” dediği cennet,gençlerin efendisi Hz. Alıyyu Murteza’nın Hz.Fatıma Zehra’nın ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin Efendimizin ve pek çok Ehlibeyitten olan 70 müminin kerbelada şehadete ulaştıkları tarihtir.

Yürekleri yakan bu acı; meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun Ehlibeyiti, Hz.Muhammet Mustafa’nın muhabbet besleyen her müminin ortak acısıdır.

İyi bilinmelidir ki Hz. Hüseyin’in küfeye yürüyüşü hakkı haykırmak, baskıya ve zulme direnmek hak ve adaletin tesis edilmesi içindir.Allah’ın rızasını kazanmak kabilecilik karşısında kardeşlik bilincini oluşturmak ve resulun örneklediği doğrultusunda hak ve adaleti tesis etmek olduğu görünmektedir.

Hayatında en ufak bir riya, menfaat, hırs dünyada saltanat beklentisi bulunmayan Hz. Hüseyin batıl ve zulme karşı gösterdiği tavrında doğru bir örnek olmuş ve hesabı olanlar hasbi olanın farkını ortaya koyan bir duruş sergilemiştir.

Hz. Hüseyin zulme, zalime, haksızhğa ve adaletsizliğe karşı çıkmış ve şehadetiyle zalimlere üstün gelmiştir.Kerbelayı yaşamak; hakka, hakikate, hüriyete ve adalete sevdalı olmak demektir.Haksızlık karşısında direnmenin adıdır kerbela.Kerbela; bize gücü elinde bulunduranların imandan, ahlaktan, faziletten ve insanlıktan uzaklaştıkları zaman güç uğruna hiçbir değer taşımaksızın nasü zalimleşebildiklerini göstermektedir.’dedi.