Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma derneği Cem Evi tarafından Muharrem ayı nedeni ile geleneksel aşure hayrı yapıldı.


Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Ali Erdayıoğlu, Ak Parti ilçe Teşkilatı Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, Akhisar CHP İlçe Teşkilatı Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, ve İlçe Yönetimi yanı sıra çok sayıda davetli ve alevi vatandaşlar katıldı.

Aş duası ile başlayan Aşure dağıtımının ardından Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma derneği Başkanı Hakkı Çamkıran konuşma yaptı.

Çamkıran, “Kurban kaynımı Hicri takvime göre 1.gününden başlayarak 20 gürı sayılarak 'ZD.günün aksamı Muharrem Orucu için niyet edilir ve oruç baş;ar 1! . oruç küfe'de şehit düşen Müslüm Bin Akil ve çocukları İbrahim ve Muhammet için tutulur.3 günlük masum'u pak ve 12 günlük Muharrem orucu toplam 15 gün tutulduktan sonra, 13.gün kurbanlar kesilir ve aşure dağıtılır.

Alevi arıcı şeki ci 1 iğe takılıp kalmayı değil özü benimser.Önemli olan Hüseyin'in Kerbela şehitlerinin çektikleri acıyı ve zorlukları beyninde,kalbinde ve gönlünde yaşamaktır.Onlar gibi düşünüp,onlar gibi yaşayıp,onlar gibi inanmaktır,zalime karşı çıkıp mazlumdan yana olma! t Lorlara layık olmaktır.Yarın onların huzuruna alnı açık,yüzü r « çıkmaktır.Bu ay Ehl-i Beyt Aşıkları olan Alevilerin önemli bir ayıdı -.bizdi: görevlerimizin hakkını vererek yerine getirmeliyiz.

Bu matem ayı sonunda yapılan aşure de İmam Hüseyin'in oğlu Zeynel Abidin'iıı kerbela dan kurtulmasına duyulan memnuniyeti ifade eder Ası re kurtuluşu acıyı paylaşmak için yapılan bir aştır Alevilikte.Hepinize bu önemli günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum hizmetleriniz ve dualarınız kabul ola” dedi. Cem Evi tarafından yapılan aşure hayrı gün boyu devam etti.