Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlendi. 2003 yılından bu yana her sene düzenlenen şurada yer alan ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, ilçe ekonomi sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Dr. Ulusoy, Türkiye’nin 2018 yılında ekonomideki olumsuz tabloya karşı verilen mücadelede Akhisar üzerine düşeni başarıyla yaptığını belirterek "Kaynaklarını doğru kullanan, her adımını büyük bir özgüvenle atan Akhisar, potansiyelini en üst noktaya taşımak için yol haritası belirledi” dedi.

Yol haritasını belirlemede Akhisar’ın bugüne kadar yaptığı çalışmaların büyük etkisi olduğunu ifade eden Dr. Ulusoy “2001 yılında Akhisar'ın ihracatı 4.5 milyon lira iken bugün 330 milyon liraya ulaştı. Bu büyüme devletimiz desteği, Akhisar iş dünyasının attığı cesur adımlarla oldu. Bir çok ilki gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Akhisar’da kurulmasıdır. Dokuz fabrika üretime, son teknolojiyi kullanarak başladı. Zeytinde yüzde 70, zeytinyağında yüzde 30'luk pazar payı ile Türkiye’nin zeytin başkentiyiz. Ekonomi büyüklüğü açısından 30 ili geride bıraktık. Bu bin başarı hikayesidir. Akhisar’ın bazı sorunlarının çözümü ise bu potansiyelimizi daha yukarıya çekecektir” dedi.

Hükümetin kısa çalışma ödeneği ve asgari ücret desteği artışı, 4 sektördeki KDV ve ÖTV indirimi ile KOBİ desteklerinin çok önemli olduğunu, yerelde ise kendilerinin TOBB tarafından başlatılan ‘Nefes Kredisi’ projesi kapsamında ATSO olarak üyelere 11 milyon lira destek verdiklerini açıklayan Dr. Ulusoy,  "Akhisar iş dünyasının en önemli beklentisi ekonomideki yeni atılım sürecidir. Üretimi artıracak, bunu teşvik edecek desteklemeler büyük önem taşıyor. Biz yatırıma doymayan toprakların ev sahibiyiz. Yatırım için tüm kapılarımız açık" diye konuştu. Şurada özellikle Akhisar iş dünyası için de büyük önem taşıyan KDV iadelerinin gündeme getirildiğine dikkat çeken Dr. Ulusoy, bu iadelerin orta vadeli devlet tahvili olarak ödenmesi formülünün değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Dr. Ulusoy ve Alper Alhat, şura öncesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile de biraraya geldi. Toplantıda sofralık zeytine prim deseği ile zeytinyağında KDV'nin yüzde 8'den yüzde bire indirilmesi talebi de görüşüldü.