Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Ege’nin temsilcisi Akhisar Belediyespor’un kuruluşunun 45. Yılı kutlanıyor. 

Akhisar Belediyespor’un resmi facebook sayfası üzerinden yönetim kurulu “Kuruluşundan bugüne 45. yılında, başarıda sınır tanımayan bir anlayış içersinde; futbol tarihine not düşen istikrarlı yönetimiyle, çok sevdiğimiz şehrimiz Akhisarımızı geleceğe taşıyacak Teknik Direktörümüz Roberto Carlos ve teknik ekibiyle, muhteşem oyuncuları ve tüm personeliyle, başarıdan başarıya hep birlikte koştuğumuz ve koşacağımız örnek taraftarıyla, Akhisarsporun yeni yaşını kutluyor ve inşallah daha nice nice senelerde hedeflerine yürümesini Allahtan diliyoruz.” diye kutlama mesajı yayınladı. 

Akhisar’da Futbolun Tarihi

Akhisar ilçemizde futbolun tarihine bakmak gerekirse; 1924 yılında kurulan Gençlik spor kulübünün varlığı göze çarpar. Yine kuruluş yılı 1920 olan Türk Ocağı adlı takım diğer bir tarihi gerçektir.Tabi maçların oynandığı stadın tarihi de eskidir. İlçe stadı 1952 yılında yapılıyor. Akhisar halkının hepsi stadın yapımında taş, toprak, kireç getirerek çalışmalara katkıda bulunuyor. İlerleyen yıllarda yeşil zeminine kavuşan stat, şu anda 3000 bin koltuk kapasitesine sahip.

Akhisarspor’un kuruluşu

Yıllar içerisinde takımlar isim değiştirmiş, 1970 yılına gelindiğinde Gençlikspor, Güneşsspor ve Doğan spor adlı takımlar varlıklarını devam ettirir olmuşlardır.

Bu 3 takım birbirleri ile kıyasıya mücadelesi yaklaşık 50 yıl devam etti. 1970 yılına gelindiğinde futbolseverler şehir meydanında ‘Akhisarspor’u istiyoruz’ şeklinde bir pankart açarak bu üç takımın birleşmesini istedi. Fakat bir sorun vardı: birleşme hangi kulübün altında ve hangi renklerde olacaktı? Belediye Başkanı Orhan İlker Bey ile; mimar Yılmaz Atabarut başkanlığında oluşturulan 1. Noter İrfan Başaran, milli hakemlerden İsmail Tunalı ve yönetimde bulunan Mustafa Teldemir’in yer aldığı heyet tarafından 08.04.1970′te Akhisarspor kurulması yönünde karar alındı. Atabarut, çiçeği burnunda kulübün kurucu başkanı ve 1 numaralı üyesi oldu. 

Akhisar Belediyespor’un ilk kurucu yönetim kurulu üyeleri ise; Yılmaz Atabarut başkanlığında, Veli Erkmen, Yahya Şahin, Refik Demirel, Ahmet Cevdet Sıdal, Mustafa Kahramanlıoğlu, Nail Prese ve Halil Boduroğlu’nda oluştu.

Güneş spor’dan yeşil renk, Gençlikspor’dan siyah, Doğanspor’dan da sarı renklerini almıştır ki; bu takımlarında varlıkları unutulmasın. Akhisarspor’un kurumsal vefalı kimliği atılan bu tohumlardan gelmektedir.