Akhisarpress.com - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Gostivar Belediyesi'ne hediye edilen çöp toplama aracı için davet edilen Akhisar Belediyesi kardeş şehrini de ziyaret etme imkanı buldu.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve İl Genel Meclis Üyesi Kefayettin Öz’den oluşan kafile kardeş şehir Gostivar’ı ziyaret etti. Gostivar Belediye Başkanı Rufi Osmani ve ekibi tarafından karşılanan Akhisar heyeti Gostivar’da 3 gün geçirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Balkanlardaki kardeşlerimiz ile birlikte olma imkanı bulmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu süre içerisinde bizleri çok güzel ağırladılar, hepsine teşekkür ediyorum. Birbirimize benzeyen kültür, sanat ve yaşam özelliklerimizi tekrar orada keşfetme imkanı bulduk” dedi.

Makedonya'daki Osmanlı Türk kültür varlığının en çok bulunduğu şehirlerden biri, orta Makedonya'da yer alan Gostivar 80 bin şehir içi ve civarı ile 120 bin nüfusa sahip bir yer. Halihazırda müslüman topluluğu (Türk ve Arnavut) nüfusun yüzde 85'ini oluşturmakta, kamu kurumlarında resmi dil; Türkçe, Arnavutça ve Makedonca’ dır. Bütün sokak isimlerinde yazışmalarda ve belediye bölüm ve hizmetlerinde bu üç dil birlikte kullanılmaktadır.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gnel Meclis Üyesi Kefayettin Öz “Akhisar Belediyesi ile Gostivar Belediyesi kardeş şehirdir. 2012 yılı Çağlak ve Şeyh İsa şenliklerine Gostivar Belediye Meclis Başkanı ve tüm partilerden oluşan Belediye meclis üyeleri misafir olmuştu. Bu dostluk ilişkisi canlılığını hep devam ettirmiştir. Türk Belediyeler Birliği ve Türk Dünyası Belediyeler birliği Gostivar Belediyesi ve Gostivar'a yapılan hizmet ve kültür faaliyetlerinde Akhisar Belediyesini de aktif ortak ve kardeş belediye olarak kabul etmiş ve katmıştır.

Türk Belediyeler Birliği Gostivar Belediyesine çok fonksiyonlu çöp arabası hediye etmiştir Belediye Meclis salonunda merasim yapılmış ve iki ülke arasındaki kardeşlik bağları zikredilmiş ,gelecekte yapılacak olan ortak faaliyetlerin önemi anlatılmıştır.Törene Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir Beyefendi,Türk Partisi Gernel Başkanı ve Milletvekili Kenan Hasip,Gostivar belediye Başkanı Rufi Osmani,Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Belediyeler Birliği yöneticis ve üye otuz ilden katılan nelediye başkanları katılmıştır.

İkinci ve önemli bir eserde Gostivar yakınında Banisa Kasabasında Türk Belediyeler Birliği vasıtası ile yapılan 450.000 Avro'ya mal olan M.Kemal Atatürk okulunun açılışı olmuştur.Buradaki çoşku ve konuşmalar Balkanların halan büyük bölümünde Osmanlı'nın unutulmadığının göstergesi idi.

Gostivar'daki açılış ve diğer organizasyonlara Belediye Başkanımız Salih Hızlı,Belediye Başkan Yardımcımız Ömer İşçi,İl Genel Meclis Üyesi Kefayettin Öz katılmıştır.Belediye Başkanımız Salih Hızlı açılış ve faaliyetlerde birer konuşma yaparak Gostivar ve Akhisar dostluğunun önemini belirtmiştir;yine Devlet Bakanı Hadi Nezir,Parti Başkanı Kenan Hasip,Belediye Başkanı Rufi Osmani'ye Akhisar'dan getirdiği hediyeleri ve Akhisar spor formalarını hediye etti” dedi.